Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2008 - Anul XIII, nr. 3 (3684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Peste 700 de unităţi ale Poştei Române distribuie roviniete

Şoferii pot achiziţiona roviniete pentru toate categoriile de autovehicule de la peste 700 de unităţi teritoriale ale Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), a anunţat, ieri, operatorul poştal.

"Începând cu 3 ianuarie, rovinetele se eliberează la oficiile poştale utilizatorilor români, persoane fizice sau juridice, pentru o zi, cu excepţia autoturismelor şi vehiculelor de transport marfă cu masa totală mai mică sau egală cu 3,5 tone, 7 zile, 30 zile sau 12 luni", se arată într-un comunicat al CNPR.

Rovinietele sunt disponibile şi la Direcţiile Regionale de drumuri şi poduri, precum şi la staţiile de benzină operate de Rompetrol, Petrom, MOL şi OMV.


Controale la companiile aeriene

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a sesizat din oficiu în cazul persoanelor aflate pe Aeroportul Otopeni, ale căror curse aeriene au fost anulate, motiv pentru care inspectorii Autorităţii au început, ieri, controale la companiile aeriene.

"Inspectorii au plecat la Aeroport şi la sediile firmelor după ce s-a aflat, din presă, că mai mulţi pasageri ai unor curse aeriene sunt blocaţi pe Aeroportul Internaţional Otopeni. La oficiile din Bucureşti sau Ilfov nu au fost primite sesizări ale pasagerilor, dar, probabil, din aeroport, unde stăteau şi aşteptau îmbarcarea în avioane, nu au putut face plângeri. Probabil că acestea vor fi înregistrate în zilele următoare. Cât despre eventuale sancţiuni, acestea nu vor putea fi aplicate decât după încheierea verificărilor", au declarat, ieri, surse din ANPC.

 

Leul s-a apreciat ieri

Moneda naţională s-a apreciat vineri cu peste un ban, cursul de schimb coborând la închiderea şedinţei interbancare până la nivelul de 3,584 - 3,587 lei/euro, în aşteptarea unei posibile majorări a dobânzii de politică monetară din partea BNR, cu cel puţin 0,5%, la 8%.

Primele tranzacţii ale zilei au fost realizate la cotaţia de 3,5981 lei/euro, după ce cursul a închis şedinţa de joi la nivelul de 3,6 lei/euro.

În partea a doua a şedinţei interbancare, cotaţia minimă a fost de 3,576 lei/euro, iar maximul zilei s-a plasat la nivelul de 3,6095 lei/euro.

 

Inflaţia din zona euro, peste nivelul ţintit

Preţurile de consum din zona euro au crescut în decembrie cu 3,1%, ritm similar cu cel înregistrat în noiembrie, dar cu mult peste ţinta de sub 2% stabilită de Banca Centrală Europeană (BCE), potrivit estimării publicate ieri de biroul european de statistică Eurostat, transmite Reuters.

Estimările Eurostat referitoare la inflaţia anuală din zona euro sunt în conformitate cu previziunile analiştilor.

BCE vizează o inflaţie de sub 2% în regiune, dar creşterea preţurilor a fost influenţată de preţul ridicat al petrolului şi al produselor alimentare.

"Datele publicate vineri subliniază poziţia incomodă în care se află BCE", a declarat Howard Archer, analist la Global Insight, adăugând că inflaţia din zona euro depăşeşte cu mult ţinta instituţiei financiare, în timp ce sectorul serviciilor trece printr-o perioadă dificilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele economice la cuptor 30-35 bucăţi - 65 minute 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)2 morcovi mari4 cepe mari2 căţei de usturoi1 leg. mărar1 leg. pătrunjel6-7 felii  de pâine3 ouă ± sare, piper Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe... Citeşte