Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2008 - Anul XIII, nr. 3 (3684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

După renovare

Patiserie şi bufet de tip fast food la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava mănâncă din nou de la bucătăria a unităţii, după ce lucrările de reabilitare şi dotare au fost finalizate în proporţie de aproximativ 80%.

„După ce vom pune la punct şi ultimele detalii, vom schimba radical meniul. Deocamdată, s-au îmbunătăţit calitatea şi aspectul mâncării. Intenţia este de diversificare a hranei, sunt gândite chiar şi spaţii de patiserie şi pentru un bufet de tip fast food, trebuie doar să angajăm un specialist”, a precizat actualul manager interimar al unităţii, doctorul Doina Ganea Motan.

Controale de la ASP şi DSVSA

Activitatea bucătăriei a fost reluată pe 27 decembrie, cu două zile întârziere faţă de data preconizată. Şi asta, din cauza unei neglijenţe care nu a permis introducerea la timp a gazului, motiv pentru care pe 25 şi 26 decembrie a fost prelungit contractul cu restaurantul Gloria.

În urma renovării la care a fost supusă şi care a costat peste 10 miliarde de lei vechi, bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă a devenit de nerecunoscut. Spaţiul permite acum păstrarea igienei, iar utilajele pentru prepararea şi păstrarea hranei sunt moderne.

Ieri, Autoritatea de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au anunţat că vor verifica, săptămâna viitoare, noile condiţii în care se prepară hrana pacienţilor. 

Mâncare mai bună

Ieri, meniul bolnavilor care mănâncă „la comun” era compus din supă cu fidea, gulaş de cartofi cu friptură de porc, pentru cei aflaţi la regim acesta constând în supă cu găluşte şi pilaf cu rasol de vită.

Toţi au primit ca desert cozonac. Şi asta, în timp ce bolnavii de diabet au fost hrăniţi cu supă cu găluşte, varză cu rasol de vită, şi mere la desert.

Lucrările la bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă au început după ce autorităţile sanitare locale au constatat că locul este o sursă de infecţie.

Atât ASP, cât şi DSVSA au ajuns la concluzia că activitatea acesteia trebuie suspendată deoarece nu există garanţia că se pot respecta normele de igienă în ceea ce priveşte prepararea hranei.

De la închiderea bucătăriei, mâncarea bolnavilor a fost gătită de restaurantul Gloria, în baza unui contract încheiat între spital şi unitatea de alimentaţie publică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patiserie şi bufet de tip fast food la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1018 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Patiserie şi bufet de tip fast food la Spitalul Suceava2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
( 5 ian 2008, 21:26:26
L-ati dat jos pe Dascaliuc si au inceput articolele elogioase la adresa spitalului?

Mi-e greata!

Eu stiu ca bucataria a fost renovata cu banii economisiti din cauza managementului bun tot de pe vreme lui!

Deci nu-i mai elogiati pe actualii...caci sunt specialisti numai in spaturi!!!
2.   O rusine trimis de
( 6 ian 2008, 13:23:04
asa ceva nu este admisibil !
3.   Mafia e mare in suceava trimis de
( 6 ian 2008, 15:42:19
multi citesc putin pricep
4.   Opinie trimis de
( 7 ian 2008, 23:57:06
Daca cititi aceste randuri domnule Dascaliuc sa stiti ca sunt multi angajati ai spitalului carora le pare rau si sunt alaturi de dumneavoastra.

Va dorim din suflet numai bine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele economice la cuptor 30-35 bucăţi - 65 minute 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)2 morcovi mari4 cepe mari2 căţei de usturoi1 leg. mărar1 leg. pătrunjel6-7 felii  de pâine3 ouă ± sare, piper Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe... Citeşte