Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2008 - Anul XIII, nr. 3 (3684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal

Acţiunea PD-L-ului „cârnaţii şi vinul”, desfiinţată de PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii suceveni au criticat acţiunea desfăşurată de PD-L pe 27 decembrie 2007 în faţa sediului partidului de lângă biserica Sf. Dumitru, acolo unde democrat-liberalii au făcut focul pentru a fierbe vin şi a prăji cârnaţi la grătar ca să-i servească pe urători şi colindători.

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, a catalogat drept circ modul în care PD-L a distribuit cârnaţii şi vinul şi a asimilat acţiunea cu un chiolhan.

Iordache: „Au pus o pată neagră pe datinile sucevenilor”

El consideră că prin modul în care s-au manifestat PD-L-iştii „au pus o pată neagră pe datinile sucevenilor” şi au stricat farmecul Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Anul Nou care se desfăşura în acea zi pe esplanada din faţa Casei de Cultură.

„Îmi pun următoarea întrebare. Deghizatul director Dulgheru (nr- Petrea Dulgheru, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare) unde era? Ar fi putut foarte frumos să se deghizeze într-un mascat şi să-i prindă pe PD-L-işti”, a spus Iordache.

El a precizat că ceea ce au făcut democrat-liberalii reprezintă „un gest josnic care aduce a mituire electorală, un gest care nu are nimic comun cu bunul simţ”. Iordache se întreabă dacă PD-L a avut autorizaţie pentru desfăşurarea acţiunii în faţa sediului partidului şi îi solicită primarului Ion Lungu să ia măsuri în cazul în care s-a încălcat legea.

„S-a copiat modelul Sechelariu (nr- fostul primar PSD al municipiului Bacău, Dumitru Sechelariu) de la Bacău şi vreau să-l anunţ pe domnul Flutur că nu a  dat rezultate şi dumnealui ştie foarte bine. Rezultatul a fost dezastruos pentru Sechelariu şi sper că acelaşi rezultat va avea şi acţiunea domnului Flutur. Cei 500 de litri de vin pentru a drege vocea urătorilor au fost 500 de minciuni adăugate la minciunile pe care le-a spus domnia sa de-a lungul timpului. Fac apel la domnul Flutur să aibă grija podului de la Vârvata şi nu grija urătorilor din judeţ”, a mai spus Iordache.

Gavril Mîrza cere Primăriei şi DSVSA să ia măsuri împotriva PD-L

La rândul său, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, Gavril Mîrza, s-a întrebat unde era şeful veterinarilor suceveni pentru a vedea în ce mod se prepară cârnaţii la grătar şi pentru a lua măsuri, aşa cum a luat şi cu comercianţii de prin pieţe.

„Cu ce este mai presus sau mai prejos cel care distribuie cârnaţi şi vin în centrul Sucevei vizavi de cel din Vicovu de Sus sau din Vereşti, din piaţă, care distribuie carne şi pe care domnul Dulgheru l-a sancţionat? Oare unde era domnul Dulgheru când se distribuiau cârnaţii şi vinul? Era deghizat pe la PNL cumva?”, s-a întrebat Mîrza.

El a spus că aşteaptă măsuri din partea Primăriei Suceava şi a Direcţiei Sanitar Veterinare.

„Nici nu-mi trece prin minte că pe marmura din centrul Sucevei, la kilometrul zero, se pot organiza acţiuni aproape primitive, ca de căldărari, care unde se opresc fac focul. Nu este posibil aşa ceva. Ca cetăţean, mă simt revoltat că s-au degradat o serie de bunuri la care şi eu am participat şi autorităţile trebuie să ia măsuri”, a concluzionat liderul judeţean al social democraţilor.

PD-L: „PSD reacţionează cu invidie şi răutate la un gest creştinesc”

PD-L a reacţionat la atacul social democraţilor printr-un comunicat semnat „Biroul de presă”.

Democrat-liberalii au constatat că PSD, un partid de stânga, a început 2008 cu stângul, „reacţionând cu invidie şi răutate la gestul nostru creştinesc de a primi cum se cuvine colindătorii şi urătorii”.

După teoria PSD-ului, se spune în comunicatul PD-L,  ar trebui amendaţi toţi gospodarii care au primit colindătorii cu un pahar de vin fiert şi un colăcel.

„Dacă nu au avut bunul simţ de a-şi primi colindătorii cu un ceai cald, nu credem că este potrivit ca prin aceste atacuri la adresa noastră să facă un subiect de campanie electorală. Prin reacţia lor, pesediştii îşi pun din nou în valoare vocaţia lor de liber-cugetători, care nu au nimic în comun cu tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti”, se menţionează în comunicatul PD-L. Democrat-liberalii îi invită pe social democraţi la construcţie şi le urează ca anul 2008 să le aducă o opoziţie lungă.

Lungu: „Este pentru ultima dată când nu voi lua atitudine”

Primarul Ion Lungu consideră că ceea ce au făcut democrat-liberalii este foarte grav, recunoscând că PD-L nu a avut autorizaţie pentru acţiunea pe care a desfăşurat-o pe 27 decembrie în faţa sediului partidului.

El a avertizat că este pentru ultima dată când nu va lua atitudine pentru încălcarea legii.

„A trebuit să lăsăm ca sărbătorile de iarnă să se desfăşoare în tihnă fără scandal. E o chestie de respect pentru noi, însă este pentru ultima dată când nu iau atitudine faţă de o asemenea acţiune”, a spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiunea PD-L-ului „cârnaţii şi vinul”, desfiinţată de PSD.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiunea PD-L-ului „cârnaţii şi vinul”, desfiinţată de PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astia vorbesc trimis de
( 5 ian 2008, 11:43:27
sataui sa dea cu subsemnatul la parchet pentru a explica cum s.au platit tinerei psd-isti in campania din 2004 pe fundatia aia Bucovina, social-democratii casca ochii la ceea ce se intampla in jurul lor. M-am mirat ieri ca la PLUS Tv, prezentatorul nu l-a intrebat pe Iordache cum si-a construit magaoaia aia in Obcini din banii luati de pe titularizarile facute pe sub mana in perioada 2000-2004. Si fara indoiala cea mai mare mafie din Romania a fost in guvernarile PSD. Asa cum aprecia si un profesor de la Oxford, in Romania Ion Iliescu a permis sub acoperirea ca unii "oligofreni" sa-si faca averi de miliarde de dolari fara a interveni pentru stoparea acestui fenomen. Nu sunt prea incantatori nici actualii guvernanti, dar pt prima data vad si eu ministri chemati la parchet, ceea ce in mod cert un pas inainte. De fapt acest lucru era de neimaginat in guvernarea Nastase.
2.   Totul e de forma trimis de
( 5 ian 2008, 12:48:59
Iliescu,nu fi trist

Tine minte trei cuvinte

Marza merge inainte

Prin partidul PDL-ist

cu ajutorul nepretuit al lui Uricek si al noilor sai colaboratori scosi din jobenul avocatului diavolului...
2.1  RE: Totul e de forma trimis de
( 5 ian 2008, 14:56:53
Mare poet te-a facut pe tine ma-ta, liberalule!

Tu n-ai auzut ca Mirza nu mai candideaza?
2.2  RE: Totul e de forma trimis de
( 5 ian 2008, 15:02:38
romanul sa nascut poiet
2.3  RE: Totul e de forma trimis de
( 5 ian 2008, 20:38:57
Da, vorba cuiva, la doi romani sint trei poeti. Dar si tot atitia prosti din pacate, iar la Sv chiar mai multi.
3.   DESTEAPTATE ROMANE!!! trimis de
( 5 ian 2008, 17:29:55
Nu sant fan PD-L dar nu poti suporta ca niste oligarhi COMUNISTI sa dea lecti de MORALITATE. Locul comunistilor de a da lecti este la BOTOSANI,pentru toate furaciunile si magariile ce le-au facut si au dus tara in jos cu cel putin doua sute de ani.Cred ca o sa mai primiti un S....!! in c.....r si la alegirile din 2008 si asa incet o sa va indreptati pe drumul care la-ti cautat de 60 de ani.
4.   Fomistii!!! trimis de
( 6 ian 2008, 00:36:40
Se pare ca baietii de la PSD nu au prins nik la coada din fatza PD-L. Ei au intampinat colindatorii.... voi ati plecat la cabane. Rusinik!
5.   Hai sa ne invidiem! trimis de
( 6 ian 2008, 11:02:58
Toate ajutoarele sociale care se dadeau dupa ce niste amarati intai votau cu pesedeul si apoi luau banii nu au fost oare incalcari mult mai grave ale demnitatii bucuvinenilor?Ce jenant e sa vezi niste politruci care au impus legea comisionului de 15% la toate lucrarile provenite de la stat cum se revolta pentru ca niste obiceiuri stramosesti sunt folosite electoral!

Cioara asta vopsita in democratie care se da cand la putere cand in opozitie oare pe cine crede ca mai prosteste acum in anul 2008 ,intr-o tara ce face parte din UE?

Cand la alegerile locale din primavara acestui an ne vom lua la revedere de la excrocheria numita PSD sper ca vor intelege si ei ca Romania e o tara democrata in care nu mai poti fi si la putere si in opozitie ,si sa sprijini guvernul si sa te faci ca il critici.Fundul in doua luntrii ,indiferent cat de mare l-au facut cu ocazia guvernarii 18 ani a judetului Suceava va cadea pe laturi,adica la apa!
6.   Uite cine vorbeste trimis de
( 6 ian 2008, 17:09:56
Cine s-a gasit sa faca morala: sobolanii rosii, fostii comunisti care simt ca mai apare un jucator pe scena politica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele economice la cuptor 30-35 bucăţi - 65 minute 1 kg carne tocată (amestec vită, porc)2 morcovi mari4 cepe mari2 căţei de usturoi1 leg. mărar1 leg. pătrunjel6-7 felii  de pâine3 ouă ± sare, piper Amestecaţi carnea tocată cu morcovii daţi pe... Citeşte