Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 mai 2015 - Anul XX, nr. 123 (5935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Karen Levine: „Geamantanul Hanei”

O remarcabilă poveste adevărată, bestseller internaţional, care îndeamnă la o reflecţie adâncă asupra unui trecut care nu trebuie uitat.

În luna martie a anului 2000, un geamantan a sosit la un centru educaţional pentru copiii din Tokio. Pe exteriorul lui scria cu vopsea albă: „Hana Brady, 16 mai 1931” şi „Waisenkind” - cuvântul german pentru „orfan”.

Copiii care au văzut geamantanul au pus o mulţime de întrebari. Cine fusese Hana Brady? Ce se întâmplase cu ea? Ei au dorit ca Fumiko Ishioka, custodele centrului, să afle răspunsurile. Într-o călătorie plină de suspans, Fumiko a căutat indicii în Europa şi America de Nord. Misterul geamantanului a purtat-o cu 70 de ani în trecut, iar ea a descoperit cu oroare tragedia unei familii a cărei viaţă fericită într-un orăşel cehoslovac a fost distrusă de invazia naziştilor.

Aceasta este povestea care a declanşat succesul uimitor al acestei cărţi. De la prima editie, din 2002, cartea a obţinut mai multe premii decât orice altă carte canadiană pentru copii din ultimii 30 de ani.

Autoarea cărţii, Karen Levine, este producătoare radio şi a lucrat mai bine de 25 de ani la emisiunile postului CBC. A obţinut multe premii pentru documentarele ei, inclusiv două Premii Peabody, considerate echivalentele Premiilor Oscar în industria radiofonică. Iniţial, Karen a creat Geamantanul Hanei ca un documentar radiofonic, pentru ca ulterior să-l transforme într-o carte. După lansarea cărţii, ea a fost invitată la întâlniri cu copiii din Japonia, Australia, Franţa, Germania, Anglia, Statele Unite şi, bineînţeles, din Canada.

Sursa: www.libris.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Karen Levine: „Geamantanul Hanei”.
 Vizualizări articol: 1332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karen Levine: „Geamantanul Hanei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei