Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2011 - Anul XVI, nr. 35 (4633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Radu-Tomşa: „Ecopsihologie”

Trăim într-o perioadă în care noua paradigmă a cunoaşterii se manifestă pregnant în toate domeniile, ca o necesitate de a înnoi, de a renunţa la inerţii generate de vechile modele ale lumii şi vieţii care au indus o adevărată involuţie.
 

Omul, un microcosmos în macrocosmos

Nu este un paradox că tocmai atitudinea scientistă, bazată pe principiile carteziene şi newtoniene, a întrerupt legătura firească a fiinţei umane cu sufletul şi spiritul şi a negat apartenenţa şi interconectarea cu Universul.

Omul este un microcosmos în macrocosmos respectând şi reflectând aceleaşi legităţi, de aceea destinul nostru este indisolubil legat cu evoluţia  Universului.
Aceste adevăruri de mult ştiute, intuite, care stau la baza multor sisteme de gândire tradiţională, îşi regăsesc în secolul XXI argumente ce vin din ştiinţele fundamentale care trec prin mari înnoiri: noua biologie, noua chimie, noua fizică, noua informatică, noua psihologie, alte ştiinţe sociale şi  politice.
 

Omul din perspectivă holistică

Ecopsihologia, ca ştiinţă de graniţă care reuneşte elemente de filosofie, psihologie, cosmologie şi ecologie, generează şi o nouă atitudine prin care abisul dintre natură şi cultură, materie şi spirit, biologic şi uman, creat de însăşi modernitatea noastră, ar putea fi surmontat prin înţelegerea căilor care duc la acest comportament autodistructiv.

Pentru ecopsihologie obiectivul principal este trezirea sentimentului de reciprocitate cu mediul înconjurător, care permite manifestarea simţului etic responsabil cu realizarea în final a unei sinergii între relaţii planetare şi binele personal.

Pentru a realiza aceste deziderate, mergând până la cel suprem de integrare cu spiritul divin universal, cartea parcurge etapele de înţelegere a ceea ce este omul din perspectivă holistică, ce este boala, înstrăinarea şi cum pot fi acestea corectate de noile informaţii care vin din fizica cuantică, psihoneuroimunologie, cardioneuroimunologie...

 

Oamenii sunt responsabili de ceea ce aduc în realitate

Fizica universului se bazează pe conştiinţă, oamenii fiind responsabili de ceea ce aduc în realitate. Creăm realitatea şi lumea înconjurătoare, precum biologia din corpul nostru.

Preprogramarea subconştientului a reprezentat mult timp un instrument utilizat pentru manipulare, a fi slab, a fi incapabil, a fi limitat; instituţiile nu pot controla oameni puternici, stabili şi siguri pe ei însuşi.

Evoluţia omenirii nu mai poate continua decât cu acceptarea valenţelor şi puterilor personale pentru integrarea fiecărui individ într-o comunitate de oameni în care fiecare se comportă ca o celulă dintr-un întreg.
 

 

Şapte paşi spre vindecare

Ultima parte a cărţii, vindecarea mental-spirituală ne pune la dispoziţie şapte paşi spre vindecare, care pleacă de la relaxarea minţii până la eliberarea tuturor impurităţilor, îndoielilor pentru manifestarea plenară a minţii creatoare.

Mintea vindecă şi clădeşte o nouă realitate. Marele vindecător al trupurilor şi spiritelor umane, Iisus, ne-a învăţat că mintea omului este una cu mintea divină, el arătându-ne Calea, Adevărul şi Viaţa.

Transmiterea puterii vindecătoare a binecuvântării (Gândul cel bun) prin apă este un fenomen bine cunoscut, apa sfinţită fiind o apă bioinformatizată care este cea mai eficientă metodă de eliminare a energiilor negative.

Sursa: www.cartespirituala.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Radu-Tomşa: „Ecopsihologie”.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Radu-Tomşa: „Ecopsihologie”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Pagina de carte

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei