Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eckhart Tolle: „Liniştea vorbeşte”

Aceasta nu este o carte pe care s-o citeşti şi apoi s-o uiţi în bibliotecă.

Trăieşte cu ea, răsfoieşte-o frecvent, petrece mai mult timp ţinând-o în mână.

Mulţi cititori vor simţi impulsul firesc de a se opri după fiecare frază, de a face o pauză pentru a reflecta asupra celor scrise.

Este mai util şi mai important să te opreşti din citit şi să reflectezi, decât să continui să citeşti.

Îngăduie cărţii să-şi îndeplinească menirea, să te trezească şi să te scoată la lumină departe de cărările bătătorite ale gândirii tale repetitive şi condiţionate.

 

O adevărată călătorie spirituală

„Liniştea vorbeşte” este o adevărată călătorie spirituală, care îţi va dezvălui o nouă stare de conştiinţă şi o înţelegere mai profundă a lumii în care trăieşti.

Această carte poate fi considerată o adaptare pentru zilele noastre a celei mai vechi forme de învăţătură spirituală: sutrele Indiei antice.

Sutrele au darul extraordinar de a releva adevărul sub forma aforismelor şi a zicalelor scurte, fără vreo elaborare conceptuală.

Vedele şi Upanişadele sunt învăţăminte sacre păstrate sub forma unor sutre, aşa cum sunt păstrate şi cuvintele lui Buddha.

De asemenea, cuvintele şi parabolele lui Iisus, scoase din contextul narativ, pot fi privite ca nişte sutre, ca şi învăţămintele din Tao Te Ching, cartea chinezească antică a înţelepciunii.

Puterea sutrelor rezidă din concizia lor. Ele nu provoacă mintea mai mult decât este necesar. Ceea ce nu spun - dar indică - este mai important decât ceea ce arată.

Asemănarea cu sutrele a scrierilor din această carte este marcată mai ales în primul capitol, „Liniştea şi tăcerea”, care reuneşte doar cele mai scurte fraze. Acest capitol conţine esenţa întregii cărţi şi e posibil să fie tot ceea ce le trebuie unora dintre cititori. Celelalte capitole sunt scrise pentru cei care au nevoie de mai multe indicatoare.
 

Liniştea este cea care va salva şi va transforma lumea

Ca şi sutrele antice, scrierile din această carte sunt sacre şi constituie rodul unei stări a conştiinţei pe care o numim linişte. Spre deosebire însă de sutrele antice, ele nu aparţin vreunei religii sau tradiţii spirituale, ci sunt accesibile imediat întregii omeniri.

Transformarea conştiinţei umane nu mai este un lux pe care şi-l pot permite numai câteva persoane izolate, ci este o necesitate.

În ziua de azi, disfuncţiile vechii conştiinţe şi ascensiunea celei noi sunt din ce în ce mai prezente. În mod paradoxal, lucrurile se înrăutăţesc şi se  îmbunătăţesc în acelaşi timp, deşi răul este mai evident întrucât face mai mult zgomot.
Această carte foloseşte cuvinte care, în timpul citirii, se transformă în gânduri. Nu sunt gânduri banale, repetitive, egoiste...

Deoarece gândurile au apărut din linişte, ele au putere, puterea de a te purta înapoi în tăcerea din care s-au născut.
Liniştea este pace interioară, iar tăcerea şi pacea sunt esenţa Fiinţei tale. Liniştea este cea care va salva şi va transforma lumea.

Sursa: www.cartespirituala.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eckhart Tolle: „Liniştea vorbeşte”.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Eckhart Tolle: „Liniştea vorbeşte”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei