Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Meyer Levin: „Baal Shem Tov - Povestiri hasidice despre minunile lui Rabbi Israel”

Cu două sute de ani în urmă, într-o colibă îndepărtată din Munţii Carpaţi, a trăit un făcător de minuni pe nume Rabbi Israel.

Unii spun că nu a existat niciodată; la fel s-a spus şi despre regele Arthur şi despre Iisus Hristos, însă legendele lor s-au păstrat până în ziua de astăzi.

Unii spun că Israel nu a fost niciodată rabin, ci mai degrabă un ţăran neinstruit care şi-a creat singur autoritatea. Se spune că, încă de când era copil, a părăsit şcoala din sat şi a fugit în pădure, unde a învăţat graiul animalelor şi pe cel al păsărilor, al copacilor, pietrelor şi florilor.

 

Bucuria din fiecare lucru viu este forma cea mai înaltă de venerare

Rabbi Israel a coborât apoi din munţi pentru a-i învăţa pe oameni să trăiască într-o bucurie nemăsurată, căci bucuria din fiecare lucru viu, spunea el, este forma cea mai înaltă de venerare.

Pădurile sunt sfinte, la fel şi câmpiile, fiecare piatră şi fiecare fir de iarbă conţin o scânteie din Sufletul viu; fiecare act al vieţii, respiraţia, mâncatul, mersul, trebuie îndeplinit cu ardoare, bucurie, extaz, căci fiecare dintre ele vorbeşte despre Dumnezeu.

Învăţaţii, care îşi petrecuseră tinereţea searbădă aplecaţi peste volumele Legii, şi-au ridicat capetele şi pentru prima oară au văzut cerul; el i-a scos din sinagoga întunecoasă şi i-a dus în câmpiile deschise, căci acolo, le-a spus el, îi va auzi Dumnezeu.

 

Maestrul Numelui Minunat

Rabbi Israel nu a încălcat tradiţia, ci a extins-o. A respectat fiecare punct al Legii şi s-a închinat în casa de rugăciune, dar a reafirmat că adevărul divin se pierde în ritualul tuturor religiilor.

A spus că dorinţa inimii de a adora este mai preţioasă decât forma sau locul de adorare. În jurul său s-au adunat mulţi discipoli.

Curând, a început să se amplifice legenda despre faptele minunate şi învăţăturile lui Rabbi Israel, iar oamenii l-au numit Baal Shem Tov, care înseamnă Maestrul Numelui Minunat.

Prin numele acela, el a avut puterea să săvârşească fapte minunate.

Sursa: www.cartespirituala.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meyer Levin: „Baal Shem Tov - Povestiri hasidice despre minunile lui Rabbi Israel”.
 Vizualizări articol: 918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Meyer Levin: „Baal Shem Tov - Povestiri hasidice despre minunile lui Rabbi Israel”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei