Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Un europarlamentar român cere în PE încetarea abuzurilor statului italian asupra românilor

Europarlamentarul liberal Tiberiu Bărbuleţiu a anunţat că a declanşat o amplă campanie în Parlamentul European pentru a determina autorităţile europene să se implice în rezolvarea situaţiei românilor din Italia. 

Tiberiu Bărbuleţiu a declarat, ieri, că le-a cerut omologii săi din Italia, membri ai Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), o serie de întâlniri pentru a discuta eventuale soluţii ce pot detensiona situaţia creată în Italia. Europarlamentarul român a spus că, după nefericitul eveniment în urma căruia Giovanna Reggiani şi-a pierdut viaţa, românii cinstiţi au enorm de suferit, iar autorităţile din Italia par incapabile să restabilească liniştea.

„Moartea violentă din ultimele zile a unor conaţionali ai noştri, precum şi violenţele la care aceştia sunt supuşi sunt chestiuni care au alertat la maxim grupul europarlamentarilor liberali. În ultimele zile, lucrurile au ieşit în mod evident de sub control. Chiar dacă premierul Tăriceanu a fost prezent la Roma şi a primit asigurări în ceea ce priveşte siguranţa cetăţenilor români care lucrează legal în Italia, lucrurile nu sunt nici pe departe rezolvate. Din informaţiile pe care le deţin şi din semnalele primite săptămâna trecută la Bruxelles, instituţiile statului italian nu au instrumentat corect dosarul Mailat şi, mai mult decât atât, valul de violenţă împotriva cetăţenilor români ce a urmat acestui nefericit eveniment a fost privit de poliţia italiană cu o indolenţă şi o îngăduinţă revoltătoare”, a mai spus Bărbuleţiu.

El a adăugat că va cere insistent în următoarele zile o întâlnire a grupului europarlamentarilor liberali, iar drepturile care le sunt încălcate acum românilor din Italia să fie aduse în discuţie la Parlamentul European.

„Decretul-lege pe baza căruia românii sunt expediaţi, fără judecată, înapoi în România, poate crea un precedent periculos în Europa (…) Trebuie să ne apărăm dreptul câştigat; România este stat membru al UE şi aceste abuzuri ale statului italian trebuie să ia sfârşit. Se încalcă, în primul rând, unul dintre cele patru drepturi fundamentale ale unui cetăţean european - dreptul la libera circulaţie2, a declarat europarlamentarul PNL Tiberiu Bărbuleţiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un europarlamentar român cere în PE încetarea abuzurilor statului italian asupra românilor.
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un europarlamentar român cere în PE încetarea abuzurilor statului italian asupra românilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei