Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Educaţie

Concursul de titularizare, în 16 iulie 2008

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice sau catedrelor vacante titularizabile are loc în 16 iulie 2008, la test putând participa şi prima promoţie de absolvenţi ai studiilor universitare de licenţă cu durata de trei ani, dacă deţin minimum 30 de credite din programa psihopedagogică.

Concursul va fi susţinut potrivit documentelor care reglementează mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi calendarul aferent acestei activităţi pentru anul şcolar 2007-2008.

Premieră.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a informat ieri că, întrucât anul viitor vor finaliza studiile primii absolvenţi ai ciclului de studii universitare de licenţă cu durata de trei ani, aceştia pot ocupa posturi didactice în învăţământul preşcolar şi preuniversitar obligatoriu, cu condiţia deţinerii a minimum 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic.

Personalul existent în sistemul de învăţământ, care nu deţine cele 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedagogică, este obligat să le dobândească în maximum trei ani.

Repartizarea computerizată pe posturile titularizabile a cadrelor didactice care au obţinut minim 7,00, în ordinea descrescătoare a mediei obţinute la concurs, are ca termen data de 30 iulie. Repartizarea, în sedinţă publică, a celor care au solicitat detaşare la cerere, în ordinea descrescătoare a notelor sau mediilor obţinute la concursul naţional sau a punctajului obţinut prin aplicarea criteriilor şi punctajelor de evaluare a personalului didactic, are loc în intervalul 23-24 august, potrivit aceluiaşi document.

Candidaţii care au obţinut cel puţin nota/media 5,00 la concursul din 16 iulie şi solicită suplinire vor fi repartizarţi în sedinţă publică, la nivel judeţean, în perioada 26 august -1 septembrie.

Noutăţi.

Faţă de anul trecut, noutăţile inserate în metodologiile actuale vizează mai multe aspecte. Astfel, nu se constituie catedre vacante titularizabile pentru concurs cu ore opţionale, exceptând unităţile de învăţământ cu un singur rând de clase, unde se pot constitui catedre vacante titularizabile cu 1-2 ore opţionale şi unităţile de învăţământ/clasele cu predare în regim intensiv/bilingv/în limbile minorităţilor, în care se pot constitui catedre vacante titularizabile cu 1-4 ore opţionale.

Supraveghetorii vor fi selectaţi din rândul personalului didactic, în următoarea ordine: profesori, institutori, învăţători, educatoare, maiştri instructori.

Educatoarele/învăţătorii/institutorii care susţin proba scrisă specifică pentru ocuparea unui post de educatoare/învăţător cu predare în limbile minorităţilor naţionale cu subiecte mixte de limba şi literatura română şi limba şi literatura maternă în care urmează să se facă predarea, în pondere egală nu trebuie să susţină şi probă orală.

În situaţia lucrărilor cu nota iniţială între 4,50 - 4,99, respectiv 6,50 - 6,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, respectiv cele de 6,50 şi 6,99 sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota finală este cea atribuită la recorectare.

Dacă un post este solicitat de mai multe cadre didactice, pentru departajare se va lua în calcul nota cea mai mare de la concursul/concursurile susţinute în perioada 2006 - 2007.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de titularizare, în 16 iulie 2008.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de titularizare, în 16 iulie 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei