Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condiţii

Unii părinţi pot rămâne fără alocaţia pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Plata alocaţiei pentru copii va depinde, de la 1 ianuarie 2008, de datele de identificare ale părinţilor sau ale tutorilor legali. În baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 97/2007, care modifică legea nr. 61/1993, începând de anul viitor, plata alocaţiei de stat pentru copii se va face, indiferent de vârsta acestora, din bugetul de stat, prin Direcţiile de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS).

Potrivit directorului executiv al DMPS Suceava, Marcela Prelipceanu, în cazul copiilor cu vârste de până la 18 ani, care urmează o formă de învăţământ, dispar binecunoscutele cecuri pentru alocaţii. Astfel, toţi copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, şcolarizaţi sau nu, vor putea să-şi primească drepturile băneşti fie prin poştă, însoţite de cupoane, fie prin cont bancar, dacă părintele solicită acest lucru.

Până în luna decembrie inclusiv, alocaţiile elevilor se vor plăti în baza carnetelor cu cecuri distribuite în şcoli, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării. În judeţul Suceava, DMPS a preluat datele a peste 103.000 de beneficiari de alocaţie de stat de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. În prealabil, s-au solicitat datele corecte de identificare a părintelui care va putea ridica alocaţia. În acest context, părinţii trebuie să verifice dacă CNP-ul înscris în baza de date este corect.

 

Solicitaţi modificarea datelor

 

Potrivit şefului Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanelor Suceava, Paul Baban, în judeţul Suceava nu există persoane fără un CNP atribuit, dar pot exista situaţii în care acest element de identificare a fost înscris greşit în anumite documente. Acesta a precizat că, printr-o adresă scrisă, persoanele care vor întâmpina astfel de probleme pot solicita verificări care să ducă la corectarea lor.

DMPS Suceava va efectua, din 2008, şi plata alocaţiei duble pentru copiii cu dizabilităţi, care se efectua până acum prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În acest moment, aproximativ 60.000 de copii din judeţul Suceava beneficiază de plata alocaţiei prin DMPS. Este vorba despre copiii de la 0 ani până la vârsta şcolarizării şi cei peste 7 ani, neşcolarizaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unii părinţi pot rămâne fără alocaţia pentru copii.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unii părinţi pot rămâne fără alocaţia pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei