Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asigurări

Guvernul de la Roma va rezolva pe cale legală actele de xenofobie

Ministrul italian al Economiei, Pier Luigi Bersani, a dat asigurări că Guvernul de la Roma va rezolva "prin forţa legii" orice eventual act de xenofobie şi că românii care muncesc legal în Italia vor fi sprijiniţi de autorităţi.

Pier Luigi Bersani a spus, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Varujan Vosganian, că măsurile dispuse de autorităţile italiene au doar intenţia de a stopa şi izola infracţiunile, precizând că nu sunt adresate exclusiv românilor.

Demnitarul italian a mai spus că problemele de siguranţă socială vor fi tratate cu obiectivitate şi hotărâre şi că Guvernul de la Roma îi va sprijini în continuare pe toţi cetăţenii români care vor să muncească în Italia.

Ministrul Varujan Vosganian a spus că incidentele petrecute în ultimele zile în Italia sunt regretabile, apreciind că situaţia poate fi rezolvată printr-o abordare raţională şi prin acţiuni comune ale celor două state.

"Guvernul României apreciază poziţia preşedintelui Consiliului de Miniştri, Romano Prodi, referitoare la contribuţia cetăţenilor români la dezvoltarea economică a Italiei. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile in Italia este regretabil, dar reprezintă un caz izolat. Considerăm că doar o abordare raţională, departe de discursul politicianist, poate asigura soluţionarea situaţiei. Doar împreună şi printr-o serie de angajamente reciproce şi acţiuni susţinute, atât Romania cât şi Italia pot să asigure o abordare corectă a problemei emigranţilor români. Suntem state cu drepturi depline în UE", a declarat Varujan Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul de la Roma va rezolva pe cale legală actele de xenofobie.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul de la Roma va rezolva pe cale legală actele de xenofobie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei