Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CV Tudor despre situaţia din Italia:

„De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români?”

Preşedintele PRM CV Tudor a declarat că ceea ce se întâmplă în Italia e „o diversiune” şi a apreciat că răul „este mai vechi”, pentru că „s-a pus semnul de egalitate între romi şi români”, iar "ţiganii criminali au fost puşi în sarcina poporului român".

„De ce se pune semnul de egalitate între criminali şi români? Răul este mai vechi. De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români, cine a avut interesul să lanseze această provocare mincinoasă, în aşa fel încât ţiganii criminali să fie trecuţi în sarcina poporului român. Poporul român e un model istoric de toleranţă”, a declarat preşedintele PRM.

Corneliu Vadim Tudor a declarat că situaţia din Italia este „o diversiune bine clocită, care se va termina curând”.

„Noi ştim mai multe. Eu cred că este o diversiune pusă la cale din timp. S-a pândit acest moment, s-a vânat acest pretext. Au mai comis şi alţii infracţiuni de genul acesta, chiar crime. Au comis şi italienii crime pe teritoriul României şi sunt mari mafioţi. Ce să facem acum? O să strigăm: «Moarte italienilor! Căraţi-vă acasă!» Nu vom face aşa ceva”, a arătat liderul PRM.

Acesta a arătat că va pleca în Italia în calitate de preşedinte al grupului de prietenie România- Italia, şi va „face tot ceea ce este omeneşte posibil” pentru rezolvarea acestei situaţii.

 

Nu există păcat colectiv

 

„Eu sunt preşedintele grupului de prietenie România-Italia. Nu stătea în intenţia mea să mă duc acum colo, dar dacă noi, grupurile parlamentare de prietenie, nu facem în asemenea momente de criză tot ceea ce este omeneşte posibil, înseamnă că nu mai avem nici o justificare”, a precizat liderul PRM.

El a menţionat că delegaţia parlamentarilor români va face „tot ce trebuie făcut” pentru a se curma „această vânătoare incalificabilă împotriva românilor”.

„O să facem ce trebuie făcut pentru a se curma această vânătoare incalificabilă a românilor.. Nu există vină şi păcat colectiv. Să fie judecaţi cei care fac asemenea acte de violenţă sau atrocităţi. Nu trebuie aruncată anatema asupra unui popor întreg”, a arătat Corneliu Vadim Tudor, menţionând că punctul de vedere al parlamentarilor „este acelaşi cu cel al Guvernului”, iar mesajul pe care îl vor transmite este acelaşi cu cel al premierului Călin Popescu Tăriceanu, care va face, la rândul său, o vizită oficială în peninsulă.

 

„Să înceteze vânătoarea!”

 

„Este regretabilă crima făcută de un om care a fost eliberat din puşcărie în 2006; de fapt nu a făcut nici o zi de puşcărie, în baza unei legi din 2002, ce-i drept, dar ministrul Justiţiei în 2006 era doamna Monica Macovei, favorită şi protejată de domnul Traian Băsescu şi de domnul Franco Frattini. Dacă ar fi fost în puşcărie acest nemernic, nu s-ar mai fi inflamat spiritele în Europa în asemenea hal”, a spus preşedintele PRM.

Întrebat ce anume la va transmite omologilor italieni, liderul PRM a spus: "Le voi spune să înceteze cu această vânătoare împotriva românilor. Este incalificabil, nedemn ceea ce se întâmplă. Italia este o ţară civilizată”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români?”.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„De ce s-a pus semnul de egalitate între romi şi români?”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei