Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Record de transplanturi hepatice în 2007, la clinica de la Fundeni

"

Chirurgii de la Clinica de Transplant Hepatic Fundeni, condusă de profesorul Irinel Popescu, au realizat în acest an un record absolut în privinţa transplanturilor de ficat, cu 25 de intervenţii de acest fel, iar dacă vor fi donatori, fondurile ar permite încă cel puţin şapte operaţii.

"Am ajuns la cifra de 25 de transplanturi de ficat, cifra negociată de Ministerul Sănătăţii şi acoperită financiar de către MSP. Am mai primit o redistribuire de fonduri, ca să continuăm programul de transplanturi hepatice, bani din care am putea realiza încă minimum şapte intervenţii de acest fel, numai să avem donatori-cadavru", a declarat, ieri, profesorul Irinel Popescu, directorul Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic Fundeni.

Potrivit medicului, cele patru transplanturi făcute în ultima săptămână au fost cazuri foarte dificile, două din ele fiind efectuate la copii.

"A fost vorba despre o fetiţă în vârstă de şase ani. Donatorul (din Bistriţa - n.r.) era adult. A fost nevoie să împărţim ficatul, iar copilului să-i transplantăm o porţiune adaptată dimensiunii lui. Un al doilea copil, de opt ani, a primit o porţiune de ficat de la mama lui. Celelalte două au fost o femeie de 50 de ani, cu ciroză şi o alta de 55 de ani, din Bucureşti, care a primit şi ficat şi pancreas. Bucureşteanca suferea de ciroză hepatică de mai bine de şase ani, dar şi de diabet", a precizat profesorul Irinel Popescu, adăugând că în urma intervenţiei aceasta a scăpat de tratamentul cu insulină.

Anul 2007 reprezintă un record şi în privinţa donatorilor cadavru, a declarat Victor Zota, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant.

"Până în 2006, anul 2001 a fost an de referinţă pentru transplantul cu organe prelevate de la cadavru, cu 21 de donatori în moarte cerebrală. În 2006 însă, numărul donatorilor cadavru a crescut, pentru prima dată din 2001 fiind înregistraţi 22 de donatori", a spus Zota.

Potrivit lui Zota, în acest an, până în 17 octombrie au fost deja 25 de donatori-cadavru. Conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant estimează că, până la sfârşitul anului, ar putea fi realizate alte cinci transplanturi multiple de organe de la donatori-cadavru.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record de transplanturi hepatice în 2007, la clinica de la Fundeni.
 Vizualizări articol: 340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record de transplanturi hepatice în 2007, la clinica de la Fundeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei