Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cea mai mare aplicaţie din ’90 încoace

Toată floarea militară, la exerciţiul de reacţie MILREX

"

8.800 de militari ai forţelor terestre şi aeriene din cadrul Armatei române şi alte câteva mii de dispozitive militare au fost mobilizate ieri pentru exerciţiul de reacţie militară MILREX 07.

MILREX 07 este un exerciţiu naţional, care s-a desfăşurat simultan în trei judeţe: Braşov (Cincu), Galaţi (Smârdan) şi Constanţa (Capu Midia). La exerciţiu au participat militari din unităţi aparţinând forţelor terestre, aeriene şi navale. Scopul exerciţiului a fost antrenarea simultană a structurilor de conducere şi execuţie la nivel strategic, operativ şi tactic, pentru rezolvarea unei game diverse de misiuni, pe baza unui scenariu fictiv.

"Scopul exerciţiului constă în verificarea capacităţii de reacţie a forţelor operaţionale, concomitent cu antrenarea structurilor de conducere la nivel strategic, operativ şi tactic pentru rezolvarea unei situaţii de criză majoră, cuprinzând o gamă largă de misiuni, atât convenţionale, cât şi de tip asimetric", a declarat, ieri, Florian Pinţă, comandantul Comandamentului 2 Operaţional Întrunit.

Structurile care au participat cu efective şi tehnică militară la exerciţiul MILREX sunt : Statul Major General, Statul Major al Forţelor Terestre şi Statul Major al Forţelor Aeriene.

Băsescu, încântat de demonstraţii

După ce a asistat la aplicaţie, preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la Cincu, judeţul Braşov, unde a asistat la exerciţiul militar MILREX 07, că bugetul pentru apărare reflectă capacitatea unui guvern de a înţelege nevoia de securitate".

"Bugetul reflectă şi el capacitatea unui guvern de a înţelege nevoia de securitate şi de a garanta ceea ce este mai important pentru cetăţenii unei ţări, şi anume securitatea", a declarat Băsescu, întrebat cum apreciază bugetul alocat pentru apărare.

Şeful statului a asistat timp de aproximativ două ore la demonstraţiile militare desfăşurate la poligonul din Cincu, el apreciind, la final, că acestea au fost "perfecte". Întrebat ce anume i-a plăcut, Băsescu a răpuns: "Este greu să-ţi placă ceva anume atunci când vezi elemente de război, dar pot spune că trăiesc o senzaţie de securitate, ca cetăţean al acestei ţări".

Preşedintele a mai spus că exerciţiul MILREX este cea mai mare aplicaţie a Armatei române din '90 încoace.

La demonstraţiile militare care s-au desfăşurat în poligonul Cincu a asistat şi ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu, care s-a declarat "destul de mulţumit" de bugetul alocat apărării.

"La nivelul Guvernului am purtat discuţii şi există posibilitatea de finanţare pentru a merge mai departe cu cele şase programe ale Armatei române pentru următorii opt-zece ani", a spus Meleşcanu.

El a precizat că în exerciţiul MILREX desfăşurat la Cincu, Capu Midia şi Smârdan au fost implicate toate forţele Statului Major, iar aplicaţiile au fost executate cu multă precizie.

Exerciţiul MILREX s-a încheiat cu o demonstraţie de trageri cu proiectile, grenade, precum şi cu rachete aruncate dintr-un avion Puma-Socat.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toată floarea militară, la exerciţiul de reacţie MILREX.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toată floarea militară, la exerciţiul de reacţie MILREX0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei