Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 79 (5286)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Madonna vinde o pictură abstractă pentru a finanţa educaţia fetelor din ţările sărace

 

Madonna va scoate la vânzare unul dintre tablourile sale de valoare, o pictură abstractă realizată de artistul francez Fernand Leger, evaluată la 7 milioane de dolari, declarând că doreşte să schimbe "ceva de mare preţ cu ceva ce nu are preţ - artă pentru cultură", informează Reuters.

Cântăreaţa americană a spus că va vinde tabloul "Trois Femmes à la table rouge" pentru a strânge bani cu care să finanţeze programe educaţionale pentru fetele din Afganistan, Pakistan şi alte ţări sărace, unde educaţia acestora în şcoli reprezintă un fapt rar sau chiar inexistent.

Anunţul a fost făcut într-o perioadă în care Madonna se află în Malawi, ţara de origine a celor doi copii pe care i-a adoptat, unde planurile artistei de a construi 10 şcoli au generat multe controverse, cauzate de costurile mari şi management defectuos, iar proiectul unei şcoli pentru 400 de fete a fost în cele din urmă anulat, anul trecut.

Madonna, în vârstă de 54 de ani, a spus că acel tablou pictat în 1921, pe care l-a cumpărat la o licitaţie în 1990, combină pasiunea ei pentru artă şi educaţie şi îi va permite să strângă fonduri pentru fundaţia Ray of Light.

"Nu pot să accept o lume în care femeile şi fetele sunt rănite, împuşcate şi asasinate pentru că merg la şcoală sau pentru că predau la şcolile pentru fete. Nu avem timp pentru a ne complace", a declarat Madonna într-un comunicat.

"Vreau să schimb ceva de mare preţ cu ceva ce nu are preţ - artă pentru cultură şi educaţia fetelor!", a adăugat cântăreaţa.

Tabloul va fi scos la vânzare de casa Sotheby's în cadrul unei licitaţii de artă modernă şi impresionistă care va fi organizată la New York, pe 7 mai.

Madonna nu este prima vedetă de calibru care şi-a asumat rolul de catalizator al programelor educaţionale pentru fetele din ţările sărace sau în curs de dezvoltare.

La începutul acestei săptămâni, actriţa Angelina Jolie a inaugurat o nouă şcoală în Afganistan şi a anunţat că intenţionează să mai finanţeze şi alte şcoli din veniturile ce vor fi aduse de comercializarea unei colecţii de bijuterii pe care a realizat-o.

Realizatoarea şi prezentatoarea de televiziune Oprah Winfrey a fost şi ea implicată într-un proiect de construire a unei şcoli în Africa de Sud, însă acel proiect s-a confruntat cu o serie de probleme, după ce un membru al personalului şcolii a fost arestat şi acuzat pentru agresiune şi abuz asupra elevilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Madonna vinde o pictură abstractă pentru a finanţa educaţia fetelor din ţările sărace.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Madonna vinde o pictură abstractă pentru a finanţa educaţia fetelor din ţările sărace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei