Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2012 - Anul XVII, nr. 265 (5170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rochia lui Judy Garland din "Vrăjitorul din Oz", vândută cu 480.000 de dolari

Rochia purtată de actriţa Judy Garland în filmul "Vrăjitorul din Oz" (1939) a fost vândută cu 480.000 de dolari la o licitaţie organizată sâmbătă, la Los Angeles, de casa Julien's Auctions.

Reprezentanţii casei de licitaţii spun că preţul de vânzare al celebrei rochii în culorile alb şi albastru s-a înscris în estimările specialiştilor, dar a fost semnificativ scăzut faţă de cel obţinut de o rochie similară purtată în timpul testelor pentru acelaşi rol, vândută anul trecut pentru 910.000 de dolari.

 Darren Julien, de la casa de licitaţii, a explicat că acest lucru este o consecinţă a faptului că au existat doar câteva rochii pentru teste, în timp ce costumul purtat de Garland a fost realizat în şapte copii.

 La licitaţia de sâmbătă, dedicată ţinutelor şi recuzitei hollywoodiene, o rochie verde cu imprimeu floral purtată de Julie Andrews în câteva scene din "Sunetul muzicii/ The Sound of Music" (1965) a fost vândută cu 38.400 de dolari.

O jachetă de curse purtată de actorul Steve McQueen a fost vândută pentru 50.000 de dolari, iar o fustă din lână violet purtată de Marilyn Monroe în Canada, în timp ce filma pentru "Râul fără întoarcere/ River of No Return" (1954), a fost adjudecată pentru 50.000 de dolari.

 Bucăţi din două torturi regale britanice au obţinut preţuri mari la aceeaşi licitaţie: o bucată din cel servit la nunta prinţului William cu Kate Middleton, în 2011, şi una din cel servit la nunta prinţului Charles cu prinţesa Diana (1981) au fost vândute fiecare pentru 1.375 de dolari.

 Preţurile pentru costumele purtate în filme de staruri hollywoodiene au crescut în ultimii ani: rochia albă purtată de Marilyn Monroe în celebra scenă cu gura de metrou din filmul "Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch" (1955) a fost vândută pentru 4,6 milioane de dolari anul trecut, iar cea purtată de Audrey Hepburn în "My Fair Lady" (1964), în scena de la Ascot, a fost adjudecată pentru 3,7 milioane de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rochia lui Judy Garland din "Vrăjitorul din Oz", vândută cu 480.000 de dolari.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rochia lui Judy Garland din "Vrăjitorul din Oz", vândută cu 480.000 de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei