Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 sep 2011 - Anul XVI, nr. 226 (4824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentatorul sportiv Ilie Dobre a intrat în Cartea Recordurilor

Ilie Dobre, comentator sportiv la postul public de radio, a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a stabilit un nou record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol (fără pauze de respiraţie), informează site-ul World Records Academy.

Comentatorul român a strigat "gol" timp de 27 de secunde, fără pauză, în timpul meciului de fotbal din Europa League dintre echipele Gaz Metan Mediaş din România şi KUPS Kuopio din Finlanda.

Precedentul record (neoficial) era de 19 secunde şi a fost stabilit de un comentator din Argentina.

"Fac acest lucru de circa 30 de ani şi (am comentat, n.r.) aproape 1.300 de meciuri", a spus Ilie Dobre, citat pe worldrecordsacademy.org. "Relatările mele radiofonice au cea mai mare durată, chiar şi atunci când le fac fără respiraţie. Ştiam că pot stabili un nou record cu acea transmisiune", a adăugat comentatorul român.

Ilie Dobre a comentat în direct meciuri de fotbal din campionatul românesc, din campionatele altor ţări europene, dar şi meciuri disputate la turneele finale - Cupa Mondială şi Campionatul European de Fotbal.

"Am ascultat transmisiunile în direct la radio şi televiziune ale meciurilor de fotbal din Brazilia, Argentina, Uruguay, Mexic, Spania, Portugalia, Italia, Anglia, Germania şi Egipt şi am remarcat faptul că acei comentatori nu se pot compara cu felul în care descriu eu un gol", a mai spus Ilie Dobre.

Ilie Dobre a stabilit şi un record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol - cu respiraţie - după ce a strigat "gol" timp de 42 de secunde în timpul meciului de fotbal dintre reprezentativele României şi Bulgariei, disputat în preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal, pe 2 septembrie 2006, după ce atacantul Ciprian Marica a înscris pentru echipa României.

Ilie Dobre a spus că nu a avut niciodată probleme cu vocea, deoarece nu fumează, nu consumă alcool şi nici apă foarte rece.

Ilie Dobre a publicat şi peste 40 de cărţi cu tematică sportivă şi a primit o decoraţie naţională din partea preşedintelui României.

Având sediul în SUA, la Miami, World Records Academy este cea mai mare organizaţie internaţională care certifică recorduri mondiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comentatorul sportiv Ilie Dobre a intrat în Cartea Recordurilor.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comentatorul sportiv Ilie Dobre a intrat în Cartea Recordurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei