Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iul 2011 - Anul XVI, nr. 168 (4766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Robert Redford, hoţ şi vandal, în copilărie

Actorul american Robert Redford a dezvăluit în noua lui biografie faptul că în copilărie obişnuia să fure din casele vecinilor şi din magazinele din oraşul natal, în perioada în care făcea parte dintr-o bandă de cartier, informează dailymail.co.uk.

Robert Redford, în vârstă de 74 de ani, a declarat în noua lui biografie că jafurile şi violenţa i-au marcat copilăria. Actorul a mărturisit, totodată, că era adeseori bătut de ceilalţi membri ai bandei din care făcea parte.

Vorbind despre anii copilăriei, Redford spune că s-a aflat foarte aproape de a muri la un moment dat, când a sărit de pe o clădire, pentru a le dovedi celorlalţi membri din bandă "cât este de bărbat".

În acea perioadă din copilăria sa, Redford lipsea cu regularitate de la şcoală, vandaliza casele vecinilor şi fura bere din magazinele locale.

Cel mai grav incident s-a produs când Robert Redford avea 16 ani şi a fost oprit de un echipaj de poliţie, care a descoperit în portbagajul maşinii sale câteva bijuterii furate. Acuzaţiile pe numele lui au fost retrase ulterior, după ce tatăl lui, Charlie, a reuşit să-i convingă pe poliţişti că fiul său nu ştia ce se afla în portbagajul maşinii pe care o conducea.

În volumul "Robert Redford: The Biography", scris de autorul irlandez Michael Feeney Callan, Robert Redford a dezvăluit, totodată, faptul că în copilărie a suferit de poliomielită. Boala s-a declanşat când Robert avea 10 ani şi s-a întors acasă extrem de obosit, după o zi petrecută pe hidrobicicletă, la Los Angeles.

"Abia am reuşit să ajung la ţărm. Am fost diagnosticat cu poliomielită. A fost ceva teribil, atât fizic, cât şi psihic. În fiecare zi, mama stătea lângă patul meu, cu comprese umede, tamponându-mi ochii, rugându-mă să-i deschid. M-a ajutat să merg mai departe şi să trec peste asta", a declarat actorul.

Deşi noua biografie a actorului explorează diverse aspecte din viaţa starului, aceasta nu prezintă motivul despărţirii acestuia de soţia lui Lola, cu care a fost căsătorit timp de 27 de ani. Cei doi au avut patru copii împreună, însă primul lor fiu, Scott, a murit în 1959, din cauza sindromului morţii subite la sugari.

Actorul este căsătorit în prezent cu artista germană Sibylle Szaggars.

Robert Redford a fost unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy şi Sundance Kid", film în care a jucat alături de Paul Newman. Robert Redford a jucat în peste 30 de filme, printre care se numără clasicele "Cacialmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985).

Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind în prezent un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul "Oameni obişnuiţi" i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie.

O bună parte din activitatea actorului-regizor este dedicată Institutului Sundance, înfiinţat în 1981, ce are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea scenariştilor şi regizorilor în afirmare, care dovedesc potenţial. Acelaşi institut organizează, anual, un festival al noii cinematografii independente - Tribeca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Robert Redford, hoţ şi vandal, în copilărie.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robert Redford, hoţ şi vandal, în copilărie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei