Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 apr 2011 - Anul XVI, nr. 100 (4698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nunta regală

Prinţul William şi Kate s-au sărutat de două ori în balconul palatului Buckingham

Prinţul William şi Kate au salutat, în jurul orei 15.25 (ora României), mulţimea adunată în faţa palatului Buckingham - după căsătoria lor oficiată la catedrala Westminster din Londra - şi s-au sărutat de două ori în uralele fanilor lor, potrivit imaginilor difuzate de Euronews.

În balcon au mai ieşit regina Elizabeth a II-a, bunica mirelui, prinţul consort Philip, prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, părinţii lui Kate, dar şi fratele prinţului William, prinţul Harry, şi sora miresei, Pippa.

Prinţul William şi Kate au salutat, zâmbitori, cele câteva sute de mii de persoane adunate în faţa palatului Buckingham, reşedinţa oficială a reginei.

Mulţimea a izbucnit în urale la fiecare gest al celor doi tineri proaspăt căsătoriţi, agitând steguleţe şi pancarte cu mesaje precum "Kate şi William - Love" sau "Marry me, Harry".

O paradă cu câteva avioane din Royal Air Force a fost organizată cu acest prilej.

După aproximativ 5 minute, toţi membrii familiei regale au intrat în palat, prinţul William şi Kate fiind ultimii care au salutat mulţimea.

Prinţul William şi soţia sa, Catherine, au părăsit, vineri, în jurul orei 14.00 (ora României), catedrala Westminster din Londra, unde a fost oficiată căsătoria lor, mulţimea adunată în faţa bisericii aclamându-i pe tinerii căsătoriţi, potrivit imaginilor difuzate de Euronews.

Tinerii căsătoriţi s-au îndreptat spre palatul Buckingham într-o caleaşcă descoperită folosită în acelaşi scop, în 1981, de prinţul Charles şi Diana. Alte patru atelaje i-au însoţit, transportând familia regală până la palatul Buckingham, reşedinţa reginei Elizabeth a II-a, bunica lui William, care a împlinit vârsta de 85 de ani în urmă cu câteva zile.

Alaiul a parcurs distanţa de 2,02 kilometri care separă catedrala Westminster de palatul Buckingham şi a trecut prin faţa Parlamentului britanic şi a Big Ben-ului, prin Whitehall, cartierul ministerelor din Marea Britanie, unde se află şi reşedinţa premierului, Horse Guards Parade, Trafalgar Square şi The Mall, uriaşa alee care duce la palatul din parcul St. James.

Zeci de mii de oameni s-au adunat pe acest traseu aclamându-i pe proaspeţii căsătoriţi.

După apariţia de la balcon a urmat un dineu cu 650 de invitaţi, care a durat până la mijlocul după-amiezei. O recepţie oficială a urmat în timpul serii, tot la palatul Buckingham, cu 300 de invitaţi, seara încheindu-se cu un bal.

La ceremonia fastuoasă care a avut loc la catedrala Westminster din Londra au participat circa 1.900 de invitaţi.

 

Rochie de mireasă de culoarea fildeşului, de la casa de modă Alexander McQueen

Kate Middleton a sosit la catedrala Westminster din Londra în jurul orei 13.00 (ora României), fiind îmbrăcată într-o rochie de mireasă de culoarea fildeşului, cu trenă lungă, semnată de Sarah Burton, de la casa de modă Alexander McQueen.

În momentul în care i s-a alăturat, în catedrală, viitorului soţ, Kate Middleton a fost complimentată de acesta. "Eşti frumoasă", i-a spus el.

La rândul său, prinţul William poartă uniforma roşie oficială care corespunde gradului de colonel în Irish Guards, un regiment din armata regală de infanterie.

Prinţul Harry, fratele mirelui, a fost cavaler de onoare, iar Phillipa, cunoscută şi ca Pippa, sora miresei, a fost domnişoară de onoare.

Kate Middleton nu s-a angajat "să fie supusă" în faţa soţului ei, în timpul jurămintelor de vineri pe care mirii le-au făcut în altarul catedralei Westminster. Kate Middleton a promis însă "să îl iubească, să îl îngrijească, să îl respecte şi să îl sprijine" pe prinţul William, dar nu "să i se supună".

Formula reţinută pentru jurămintele oficiale religioase a făcut de altfel subiectul multor speculaţii în presa britanică. Prinţesa Diana a inovat în 1981, omiţând să-i jure "supunere" prinţului Charles în timpul acestor jurăminte. În schimb, Sarah Ferguson, în timpul căsătoriei cu prinţul Andrew, în 1986, şi Sophie Rhy-Jones, la nunta cu prinţul Edward, în 1999, au promis supunere în faţa soţilor lor.

În timpul ceremoniei, a fost interpretată, printre altele, piesa clasică "Greensleeves", una dintre cele mai populare arii din folclorul britanic, veche de 500 de ani.

Tinerii căsătoriţi au ieşit din catedrala Westminster pe un marş imperial de William Walton, care a fost interpretat şi cu ocazia căsătoriei părinţilor lui William, Charles şi Diana, în anul 1981.

Printre cei 1.900 de invitaţi, la ceremonie au fost prezenţi regina Elizabeth a II-a, însoţită de prinţul consort, Philip, duce de Edinburgh, familia Middleton, prinţul Charles şi soţia sa, Camilla. În afara capetelor încoronate - printre care se află şi prinţul Albert de Monaco şi viitoarea lui soţie, Charlene Wittstock -, pe această listă selectă se află şi măcelarul, poştaşul şi patronul barului din Bucklebury, satul în care trăieşte familia lui Kate Middleton.

 

Probleme cu selecţia invitaţilor

Selecţia invitaţilor nu a fost lipsită de controverse: prinţul moştenitor al Bahrainului, a cărui ţară a fost aspru criticată pentru reprimarea manifestaţiilor pro-democraţie, a refuzat în cele din urmă invitaţia primită. Însă asociaţiile pentru drepturile omului au denunţat prezenţa la ceremonie a demnitarilor din Arabia Saudită, Qatar, Oman şi în special a celor din Siria, care trebuia să fie reprezentată de un ambasador. Acesta a fost convocat recent la Londra pentru a i se comunica de către autorităţile britanice că represiunea contra manifestanţilor este "inacceptabilă". William Hague, ministrul britanic al Afacerilor Externe, a anunţat, joi, că invitaţia ambasadorului Siriei la Londra a fost retrasă.

Presa britanică s-a mirat, totodată, de absenţa foştilor premieri Tony Blair şi Gordon Brown, cei doi predecesori laburişti ai actualului prim-ministru conservator David Cameron. Celebra "doamnă de fier" Margaret Thatcher s-a scuzat din motive medicale, însă succesorul ei, conservatorul John Major, este prezent la ceremonie.

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a participat la căsătoria prinţului William la catedrala Westminster, apoi a luat parte, alături de soţia sa, Daniela Jinga, la recepţia oferită de ministrul britanic de Externe, William Hague, în onoarea prinţului, potrivit unui comunicat al ambasadei României la Londra.

Regele Mihai, Principesa Margareta şi Principele Radu fac o vizită de patru zile în Marea Britanie, în perioada 27 - 30 aprilie, ocazie cu care regele şi principesa reprezintă Familia Regală a României la ceremoniile prilejuite de căsătoria prinţului William cu Kate Middleton.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William a avut loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinţul William şi Kate s-au sărutat de două ori în balconul palatului Buckingham.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Prinţul William şi Kate s-au sărutat de două ori în balconul palatului Buckingham5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei