Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 apr 2011 - Anul XVI, nr. 100 (4698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Alta-i buba, Jose!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu cred că mai e nevoie să vă spun cu câte speranţe (iluzii, de fapt!) am aşteptat ziua cea mare, aia în care să-i arătăn noi, Real adică, Barcelonei cum se joacă fotbalul ăla adevărat adevărat, fără tiki, fără taka, ci cu driblinguri, centrări şi şuturi care să lămurească pe deplin problema supremaţiei între cele mai bune două echipe din Spania, din Europa, din galaxia noastră. Într-un fel (în cel mai urât fel cu putinţă, adică) m-am lămurit. Am înţeles fără prea mare efort că dincolo de reuşitele absolut fabuloase ale piticului ăla cu nr. 10, dincolo de nereuşitele tot fabuloase ale unui Ronaldo (care ar putea fi cel mai mare fotbalist al lumii cu o singură condiţie: să nu fie obsedat de ideea că el trebuie să fie cel mai bun fotbalist din lume!), dincolo de orgoliile şi de frustările puse la bătaie cu prilejul oricărei întâlniri dintre aceste două supraputeri, există şi nişte elemente chiar obiective care au condus la acest nenorocit de 0-2, dar care n-au nici o legătură cu acuzaţiile aproape mârlăneşti pe care Jose Mourinho le-a adus de-a valma şi arbitrajului, şi lui Pep, şi întregii echipe a Barcelonei. Aş începe cu arbitrajul. O fi fost neamţul mai catolic decât toţi papii la un loc când i-a dat roşu ăluia, dar Mourinho uită că dacă ar fi fost să arbitreze nu părtinitor, ci doar corect, atunci nemţălăul mai avea de dat încă două roşii: lui Marcelo când l-a călcat pe ăla căzut fix pe tibie (adică în loc de doi paşi înainte a făcut unul înainte şi unul înapoi, ia vedeţi înregistrarea!) şi lui Adebayor la tentativa aia de omor care, pe lângă cartonaş roşu, mai cerea şi vreo două şuturi cu care să-l scoţi din teren. Da, eliminarea n-a fost perfect justificată, dar şi mai puţin justificate au fost neeliminăriile astea două. Problema, aşadar, nu-i la arbitraj. E în schimb la jocul Realului. De fapt, antijocul prin care Jose l-a păcălit o dată pe Pep, în Copa del Rey, păcălind şi fotbalul. Dar asta poate ţine o dată. O singură dată. Dacă-i pui şi a doua oară la rând pe Ronaldo să facă tackling-uri, pe Ozil să facă marcaj om la om şi Di Maria să facă pressing pe mijlocaşii adverşi, înseamnă ori să-ţi baţi joc de ei, ori să nu fi înţeles nimic nici din spiritul Real-ului, nici din fotbal în general, oricâte trofee ai fi câştigat. Real nu este nici pe departe atât de proastă pe cât a reuşit Mourinho s-o facă să arate. Am aşa o convingere că cu Del Bosque pe bancă, în retur chiar am mai avea o şansă. Cu Mourinho, nici una singură. Ducă-se la Inter. Acolo-i de el, cu Chivu, nu cu Ozil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alta-i buba, Jose!.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Alta-i buba, Jose!5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo domn profesor trimis de
( 3 mai 2011, 14:13:25
de aia cineva care scrie la un ziar trebuie să fie în primul rând obiectiv şi după aia suporter al unei echipe. jose face parte din categoria celor care vor să îngroape fotbalul cu crampoane în gură. pe unde a fost şi-a cărat cei mai nesuferiţi fundaşi. acum când are la-ndemână supervedete joacă cu ciomăgarii. poate o ieşi şi el la joc în retur dar cred că-i ţâţâie fundul să nu ia mai mult de 5.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei