Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 apr 2011 - Anul XVI, nr. 100 (4698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nunta regală - pe prima pagină în cele mai importante ziare europene

Nunta regală britanică este subiectul de primă pagină în ediţiile de vineri ale principalelor ziare europene, care scriu despre detaliile acestui eveniment impresionant, precum şi despre rolul monarhiei în societatea contemporană, informează AFP.

Cotidianul Soir din Belgia face calculele: "O nuntă, două miliarde de telespectatori... şi un popor divizat", înainte de a preveni că, "prin Kate şi William, coroana britanică îşi pune în joc popularitatea".

În Franţa, cotidianul gratuit Metro a publicat pe prima pagină un titlu în limba engleză: "The Mariage/ Căsătoria". "Willian şi Kate îşi spun «Da» în această dimineaţă. Un cuplu modern, care ar putea schimba imaginea monarhiei britanice", scrie ziarul.

Şi tabloidele franceze scriu despre acest eveniment pe prima pagină: "Kate şi William, ziua cea mare", titrează France-Soir, în timp ce Aujourd'hui en France/Le Parisien a apărut cu titlul "Totul despre nunta lui William şi Kate".

Cotidianul catolic La Croix a publicat, la rândul său, un editorial numit "Inimă de domnişoară sentimentală", în care autorul se întreabă: "Mândrul republican galez are o inimă de domnişoară sentimentală? Bineînţeles, va spune că nu este aşa uşor de păcălit şi că rămâne absolut ostil monarhiei".

Cu titlul "Forţa simbolurilor", ziarul Le Figaro se întreabă într-un editorial: "Francezii au ceva în comun cu monarhia britanică? Fără îndoială nu, dar mulţi vor urmări astăzi căsătoria prinţului William cu Catherine Middleton".

"Ei (francezii, n.r.) şi-au condamnat regele la ghilotină, aşa cum spune De Gaulle, dar iubesc atât de mult capetele încoronate încât le vor căuta în străinătate", se mai arată în editorialul Le Figaro.

În Germania, Bild scrie pe prima pagină despre "o nuntă ca în basme". "Începând de azi, Kate va fi prinţesa inimilor noastre", se arată în articolul de primă pagină a celui mai popular ziar din Germania.

Celelalte ziare germane scriu despre nuntă pe acelaşi ton, care pune în evidenţă romantismul poveştii de dragoste dintre William şi Kate.

"Oricât de splendidă ar putea părea acestă nuntă, se pune prea puţin problema ca această zi să fie cea mai frumoasă din viaţa celor doi tineri", scrie ziarul Tagesspiegel, într-un editorial.

"Membrii familiei regale sunt muncitori conştiincioşi la fabrica Istoriei şi ceremonia de la catedrala Westminster serveşte înainte de orice unui obiectiv precis: evidenţierea continuităţii", se explică în acelaşi articol.

Pe de altă parte, cotidianul bavarez Suddeutsche Zeitung pune în evidenţă dimensiunile acestui eveniment: cea mai mare audienţă a unui program TV din acest an, "comparabilă numai cu cele ale transmisiunilor Jocurile Olimpice sau ale primelor călătorii în spaţiu".

Monarhia şi regina Marii Britanii creează "o legătură între oamenii, pe care mulţi ar vrea să o vadă şi în Germania, ceva asemănător fericirii colective care s-a simţit în timpul Cupei Mondiale la fotbal din 2006", se arată în articolul de primă pagină a Stuttgarter Zeitung.

În Italia, cotidianul Il Messagero scrie despre anularea unor invitaţii diplomatice, precum şi despre interdicţia de a folosi site-ul de socializare Twitter la Westminster.

Pe de altă parte, şi cotidianul La Repubblica scrie tot despre retragerea invitaţiei ambasadorului sirian, dar şi despre începutul celebrărilor nunţii regale la Londra.

În Spania, ziarul El Pais îl invită pe prinţul William, prin intermediul unui editorial, să mediteze la "rolul monarhiei în secolul XXI", considerând că "William şi Catherine ar putea lucra în favoarea dinastiei regale sau ar putea îndepărta şi mai mult britanicii de trecutul lor extraordinar".

Prinţul William şi Kate Middleton au fost declaraţi soţ şi soţie, vineri, în jurul orei 13.00, în cadrul unei ceremonii fastuoase organizate la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a circa 1.900 de invitaţi, evenimentul fiind urmărit de circa 2 miliarde de oameni din întreaga lume.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William are loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nunta regală - pe prima pagină în cele mai importante ziare europene.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nunta regală - pe prima pagină în cele mai importante ziare europene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei