Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 apr 2011 - Anul XVI, nr. 100 (4698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Decizie radicală

Aproape jumătate dintre vameşii şi poliţiştii de frontieră, la un pas de libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape jumătate dintre poliţiştii de frontieră şi vameşii de la Siret aflaţi în arest preventiv sunt la un pas de a fi eliberaţi. Şi asta, după ce Curtea de Apel Suceava a decis aseară că 23 dintre cei 48 de inculpaţi pot fi judecaţi în stare de libertate. Decizia luată la Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atât de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cât şi de inculpaţii cărora le-a fost prelungită starea de arest preventiv pentru o perioadă de 60 de zile. Monitorul de Suceava vă prezintă lista celor 23 de persoane care sunt la un pas de eliberare. Este vorba de agent-şef Constantin Gheorghe Lavric (39 de ani), din comuna Frătăuţii Vechi, agent principal Fănel Florin Rădăcină (42 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent principal Vasile Adrian Bălici (29 de ani), din Vicovu de Sus, agent-şef adjunct Adrian Holcă (33 de ani), din comuna Pătrăuţi, agent Elena Cozminiuc (44 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef Cristian Filipoaia (37 de ani), din municipiul Suceava, agent Andrei Ciobanu (25 de ani), din municipiul Suceava, agent principal Virgil Jităriuc (42 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef Florin Sticleţ (36 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent principal Cristian –Teodor Nicolovici (31 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef principal Marcel Coroi (48 de ani), din Măriţei-comuna Dărmăneşti, agent principal Daniel Barbă (32 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef adjunct Dănuţ-Dumitru Neagu (40 de ani), din Suceava, agent George Slevoacă (25 de ani), din comuna Cacica, agent Gheorghe Neamţu (28 de ani), din municipiul Fălticeni, agent-şef Rodica Nichiforiuc (45 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef principal Romis Vasile Luchean (32 de ani), din comuna Dorneşti, subinspector Bogdan Constantin Rurac (27 de ani), din municipiul Suceava, şi agent-şef principal Sorin Doru Strugar (42 de ani), din municipiul Suceava .

Aceeaşi măsură a fost luată şi în privinţa celor patru vameşi, respectiv Sorin Constantin Şcladan (41 de ani), din Suceava, Nicu Cezar Schipor (38 de ani), din Siret, Lazăr Ungureanu (45 de ani), din municipiul Suceava, Simion Coroliuc (43 de ani), din Siret.

 

Pentru alţi 25 de inculpaţi s-a prelungit arestarea cu 60 de zile

Dacă pentru 23 de inculpaţi bate vânt de libertate, alţi 25 de arestaţi îşi pun toate speranţele într-o decizie favorabilă a judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În afara comisarului-şef Aurel Anea, fost şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, cel care este considerat cap al grupării, alţi 24 de poliţişti de frontieră au aflat că vor mai sta după gratii încă 60 de zile. Este vorba de următoarele persoane: agent principal Cătălin Dumitru Zebreniuc, (29 de ani), din Siret, agent principal Radu Lucanu (43 de ani), din municipiul Suceava, agent principal Cristinel Ţiprigan (33 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent principal Adrian Petru Mudrac (28 de ani), din comuna Mihăileni, agent principal Daniel Grigoraş (36 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent Vasile-Ovidiu Sasu (28 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef principal Constantin Doru Andrişan (36 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef Toader Ilieşi (41 de ani), din municipiul Suceava, agent principal Florin Constantin Matei (25 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef adjunct Mihaela Elena Cosic (29 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef Ilie Cozmei (44 de ani), din Siret, agent-şef Manuel –Eugen Costache (36 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent Adrian Ionuţ Grosu (24 de ani), din municipiul Suceava, agent principal George Jacotă (33 de ani), din comuna Frătăuţii Noi, agent Traian Constantin Hai (35 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef principal Luchian Alexandru Posmangiu (42 de ani), din municipiul Suceava, agent principal Gheorghe Alin Pavlovici (32 de ani), din Siret, agent-şef Ilie Zahariuc (47 de ani), din Siret, agent Silviu Georgică Pomohaci (28 de ani), din comuna Şcheia, agent-şef principal Viorel Ruşte (46 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent principal Lucian Ştefan Pintilii (32 de ani), din municipiul Fălticeni, agent Elena Anca Agapi (27 de ani), din Siret, agent-şef Florin Constantin Lupu (38 de ani), din Siret şi agent principal Ramona Costiuc (30 de ani) din Siret.

 

Avocaţii cred că judecarea în stare de libertate este normală

Avocaţii care i-au apărat pe inculpaţi au considerat încă din sala de judecată că nu mai subzistă motive pentru menţinerea stării de arest preventiv. Laurian Ostaficiuc, avocatul a doi dintre arestaţi, a subliniat că pericolul social pentru liniştea şi ordinea publică lipseşte în acest moment în lipsa unor probe concrete. „Menţinerea stării de arest preventiv ar fi în scop şicanator şi ar echivala cu o detenţie anticipată. De asemenea, menţinerea stării de arest preventiv nu mai este oportună, mai ales că cercetarea judecătorească s-a încheiat”, a precizat avocatul Ostaficiuc.

Marius Rădăcină, un alt avocat din acest dosar, care a reprezentat cinci dintre inculpaţi, crede că soluţia de eliberare luată în privinţa celor 23 de persoane este corectă.

„Cercetarea în starea de libertate reprezintă o stare de normalitate în această cauză, mai ales că este deja dedusă judecăţii. Deşi târziu, s-a ajuns la concluzia că lăsarea în libertate a inculpaţilor nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică şi sper ca această soluţie să fie dispusă şi pentru ceilalţi inculpaţi cu ocazia judecării recursului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a menţionat avocatul Marius Rădăcină.

 

Jumătate dintre arestaţi au fost transferaţi la Penitenciarul Botoşani

Ieri, imediat după şedinţa de judecată care a durat aproape patru ore, o parte dintre inculpaţi au fost transferaţi din arestul Poliţiei Suceava în Penitenciarul Botoşani. Mai exact, din cele 41 de persoane aflate în arest preventiv, s-a dispus trimiterea la Botoşani a 20 de inculpaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre vameşii şi poliţiştii de frontieră, la un pas de libertate.
 Vizualizări articol: 7571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Aproape jumătate dintre vameşii şi poliţiştii de frontieră, la un pas de libertate3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Libertate trimis de
(30 apr 2011, 11:10:40
Ala de pe scari e covor??????rosu sau ..............:)))))
2.   Libertate.. trimis de
(30 apr 2011, 11:49:26
ici nu ma mira faptul ca vor fi eliberati, tara de 2 lei...
2.1  RE: Libertate.. trimis de
(30 apr 2011, 14:41:02
Ce-ar fi sa ne parasesti Petrica ! Daca muma'ta te-a lepadat pe-aici karate acasa in Botswana . Ce ti-ar fi placut...o condamnare la moarte si fara judecata probabil....
2.2  RE: Libertate.. trimis de
(30 apr 2011, 17:38:20
nu e vb de condamnare la moarte , ci de raspundere pt spaga ceruta si luata. Nu stiu daca e normal ca un spagar nenorocit imbracat si platit de stat sa se creada deasupra noastra , a tuturor. Toti mergem la servici ( ma rog , citi mergem ) , muncim sa ne intretinem familiile si sa ne platim ratele , iar unii nu fac nimic altceva decit sa stea sa ia spaga. La puscarie cu ei , tatatie , spaga e incadrata la primire de foloase necuvenite. PUSCARIE pt ceea ce au facut.
3.   Pacat ca aceste suflete nobile au fost inchise.... trimis de
(30 apr 2011, 19:33:32
chiar pacat ca au fost inchis....au stat in arest atata timp ..au mancat atata timp pebanii statului,clar ei fiind arestati au facut loc altor hoti in vama....in cateva luni vor iesi cu totii si vor trai fericiti pana la adanci batraneti ..si repunerea in functie a acestor victime a l acestui sistemdemocratic vezi doamne e doar chestiune de timp....e jalnic....oare nu se va gasi un nebun sa bombardeze cladirea guvernului cand se vor afla toti tampitii acolo???
4.   Parere trimis de
(30 apr 2011, 21:22:00
Pentru ei ca oameni imi pare sincer rau. Ideea insa e ca trebuiau sa se gandeasca dinainte la consecinte.
Ceea ce cred ca e cel mai important e sa se dea in final un verdict. Daca vor fi gasiti vinovati, ceea ce e putin probabil fiindca e eveident ca au cotizat la persoane importante, poate se va destrama mafia PDL-ista dupa ce vor fi dati in vileag adevaratii vinovati. Reginele, turele, etc. Pana atunci, nu s-a facut nimic altceva decat "disponibilizarea" unor posturi vanate si pentru care se stie ca se cotizeaza cu foarte multi bani. Personal am auzit ca se da si 10.000 euro ca sa ajungi vames. Naiba stie daca e adevarat sau nu, dar eu personal cred ca asa e.
5.   ??? trimis de
(30 apr 2011, 22:54:53
Chiar nu inteleg cu ce va deranjeaza daca vor fi judecati in libertate ? De fugit din tara nu pot fugi, de intors la munca nici atat . De platit vor plati in final pentru ce au facut . Aveti idee cat NE costa ziua de puscarie a unui detinut ? Acesti bani sunt din banii contribuabililor . Chiar nu realizati ca acesti oameni in stadiul de fata nu reprezinta nici un pericol pentru societate ?
6.   HA HA HA trimis de
( 1 mai 2011, 01:29:17
NU CA LE TIN PARTE ,DAR E MULTA MASCARADA PUSA PE CAPUL LOR
SUNT CUMVA CRIMINALI DE II DUCETI CU MASCATII?
ASTA INCA NU E HOTIE FRATILOR!!!!!!!!!!!
ATUNCI GUVERNATORII TARII CUM II NUMITI ???????
MAICUTE ???????
7.   La urma urmei... trimis de
( 1 mai 2011, 07:37:46
Au luat si ei spaga...la fel ca doctorii, popii,politistii,judecatorii,cei din administratia publica.garda financiara...care-s bugetari si au averi ce nu pot fi justificate.Diferenta consta ca unii au luat cu galeata,altii cu buzunarul halatului,robei,uniformei,suta fara de pacat sa arunce primul piatra!
8.   Ideea guvernamentala... trimis de
( 1 mai 2011, 09:41:06
Eu cred ca cei de la guvern si altii, vor ca bugetarii sa locuiasca intr-un cort si sa se deplaseze cu bicicleta si daca se poate sa lucreze cu mare devotament si profesionalism fara sa-si adune si el ceva pentru familie. DAR CEILALTI CARE NE CONDUC SA AIBA FEL DE FEL DE FIRME SUB ACOPERIRE PE NUMELE FINILOR SI A CELOR CARE LE PUPA PICIOARELE, SA SE INGROAPE IN BANI SI AVERE SI MAI AU TUPEUL SA JUDECE PE ALTII !!!!!!!!!! Ba fratilor, in vama sa luat, se ia si se va lua asa zisa mita sau traditia, pentru ca cel care trece frontiera, nu merge sa-si viziteze rudele dincolo, ci face si el un ban ca sa traiasca, "in urma jafului mare facut de asa zisii conducatori ai tarii " , care ne-o lasat in douazeci de ani fara locuri de munca si ne-o vandut care si cum o vrut !!!!!!!!!!!! ASTIA TREBUIE TRASI LA RASPUNDERE PENTRU HAOSUL DIN TARISOARA ASTA !!!!!!!!!!!!!!!!
TREZITIVA ASTA-I TEATRU IEFTIN PENTRU CEI CARE NU STIU SI PENTRU TARANU PROST CARE SE UITA LA TELEVIZOR SI CITESTE IN ZIARE !
Mai sunt multe de spus dar nu am timp acuma poate altadata !
8.1  RE: Ideea guvernamentala... trimis de
( 1 mai 2011, 12:19:35
Stupida ideea ta ca unii ii vor pe bugetari in cort sau pe bicicleta...E vorba de acei multi si angajati pe pile care nu stiu si nu pot dar mai ales nu vor sa faca nimic,se vede unde a ajuns societatea datorita profesionalismului lor...Lor li se pare normal sa aiba vile si casa de vacanta,sa conduca VW,Audi,Mercedes si alte,sa ia prime de intoarcere din concediu si de pus muraturi...TOTI si-au facut imprumuturi in banci de la ultimul angajat al primariei pana la Udrea si Videanu,sa scoata ochii lumii ca de-acolo li se trage bunastarea.Aceleasi raspunsuri stupide primesti cand nu indragesti manelele:Ce,vrei la chef sa ascult muzica simfonica??Asa popor,asa educatie,asa performanta!
9.   Cine sa-i traga la raspundere? trimis de
( 1 mai 2011, 14:09:36
O justitie profund corupta? Care o scoate basma curata pe judecatoarea aia, presedinta de CA, beata manga dupa cum se vede la televizor? In alte cazuri, decide inchiderea dupa gratii a unui nevinovat? Este evident ca nu are cine. Cicao judecatoare de la curtea de apel Suceava e fosta stagiara la un cabinet de avocatura. Ia sa va imaginati voi cum face nemernica aia dreptate cand se judeca cu aiai care i-au dat o paine. Sa fim seriosi. Mai exista si alte cazuri de avocati rude cu sefi de la Parchet. Toate aceste cumetrii dau senzatia unei societati mafiote. Poate legea vestului salbatic sa mai poata face ceva.
10.   Lupul moralist trimis de
( 1 mai 2011, 15:32:01
Mai baieti sa nu ne ascundem dupa deget si sa privim realitatea asa cum e ! Daca cineva se crede asa de imaculat si nu a dat spaga sau nu aluat spaga niciodata ori nu a facut o "invarteala' ca sa-i mearga mai bine treaba sa arunce primul cu piatra ! Eu unul va spun ca as fi procedat la fel daca as fi fost in vama . Adica sa stau cu mierea langa mine si sa nu o gust , hai sa fim seriosi! Acesta este sistemul si asa ne-am format poate daca ne nasteam nemti era alta treaba . Voi credeti ca guvernantii nostri.care de data aceasta ne servesc cu circ sunt ingerasi si infiereaza lupta anticoruptie ca noi prostimea sa mai punem inca o data stampila pe buletinul de vot acolo unde vor ei. Treziti-va la realitatea cruda caci n-o sa starpim noi coruptia dar macar putem sa facem o disocire intre realitate si ceata densa in care vor unii sa ne impinga cu scopul clar al MANIPULARII...
11.   Prosteala pe fata!!!!!!!!!!! trimis de
( 1 mai 2011, 21:44:21
agent principal Ramona Costiuc (30 de ani) din Siret sotia lui PITICU VENINOS nu??? Cum e posibil ca acest politist ofiter, care a numarat seara cand ajungea sotia acasa spaguta facuta sa mai fie tot la Siret ?sa inteleg ca el nu stia de unde vin milioanele in casa aduse de sotioara lui?????? adica sa inteleg ca daca o prindea pe nevasta in neregula o executa?????????????? pamblicari de sefi de politie de frontiera ce sunteti!!!!!!!!!!!!!!! nu va este rusine deloc sa va bateti joc de lumea asta!!!!!! si cati nu mai sunt in aceeasi situatie ca piticu veninos!!!!!!!!! nu COZMINUIC ofiterule de ......in fine!??????????!!!!!!!!!!!
12.   Tot prosteala! trimis de
( 1 mai 2011, 21:47:31
Dar capatana seful de tura de la Siret ce face?si sotia lui a fost arestata!!!!!!!!el tot nu stia de unde vine spaguta de milioane in casa?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei