Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Natalie Portman a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal

 

Natalie Portman a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia ei din pelicula "Lebăda neagră/ Black Swan", duminică, la cea de-a 83-a ediţie a premiilor Academiei de film americane, duminică seară, la Los Angeles, potrivit postului de televiziune HBO.

Portman interpretează în filmul regizat de Darren Aronofsky rolul Ninei, o balerină în încercarea de a avea prestaţia perfectă în rolul principal din "Lacul lebedelor".

Ea a concurat pentru trofeu cu Anette Benning ("The Kids are Allright"), Nicole Kidman ("Rabbit Hole"), Michelle Williams ("Blue Valentine") şi Jennifer Lawrence ("Winter's Bone").

Pentru acelaşi rol, Natalie Portman a câştigat, în ianuarie, un premiu Globul de Aur. Actriţa a mai obţinut, printre altele, pentru prestaţia din "Lebăda neagră" trofeele BAFTA, Critics' Choice, Independent Spirit, şi premiul Sindicatului actorilor americani.

Portman a mai fost nominalizată la Oscar în 2005, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", pentru prestaţia din filmul "Ispita/ Closer".

Actriţa în vârstă de 29 de ani a anunţat la sfârşitul lunii decembrie că este însărcinată şi că s-a logodit cu tatăl viitorului bebeluş, coregraful şi dansatorul francez Benjamin Millepied. Cei doi s-au cunoscut în timpul filmărilor pentru producţia "Black Swan".

Actriţă, regizoare şi producătoare de film, Natalie Portman a debutat în rolul adolescentei rebele din pelicula "Léon", a lui Luc Besson, şi a continuat cu filme precum "Visând la Beverly Hills", "Ispita/ Closer", "Fantomele lui Goya" şi "V de la Vendetta". Filmul "Black Swan", un thriller psihologic american în regia lui Darren Aronofsky, în care Natalie Portman joacă alături de Vincent Cassel, a deschis Festivalul de la Veneţia din 2010.

Anul trecut, Oscarul pentru cea mai bună interpretare feminină în rol principal i-a revenit actriţei Sandra Bullock pentru "Povestea unui campion/ The Blind Side".

 

De la copilul răsfăţat al filmului american, la o frumoasă maturitate artistică

Natalie Portman a câştigat, duminică, Oscarul pentru cea mai bună actriţă, ca o încununare a unei cariere exemplare, pe care a început-o la vârsta de 12 ani, cu "Léon", şi a dezvoltat-o până la performanţa din "Lebăda neagră", în pragul vârstei de 30 de ani, relatează AFP.

Actriţa atinge maturitatea artistică în rolul Ninei, o dansatoare experimentată de la New York City Ballet, care cade pradă paranoiei şi nebuniei în strădania de a atinge perfecţiunea în partitura principală din "Lacul lebedelor".

Pe lângă premiul Academiei americane, Portman a mai fost recompensată pentru prestaţia din filmul "Lebăda neagră/ Black Swan", regizat de Darren Aronofsky, cu Globul de Aur şi premiul BAFTA, alături de alte distincţii din partea asociaţiilor de profesionişti de la Hollywood.

Oscarul câştigat duminică marchează şi finalul unui an încărcat pentru actriţa în vârstă de 29 de ani, atât din punct de vedere profesional, cât şi în ceea ce priveşte viaţa ei personală.

Portman a jucat anul trecut în mai multe filme de genuri diferite, printre care comediile "Măria Ta/ Your Highness" şi "Fără obligaţii/ No Strings Attached", filmul de acţiune "Thor", drama "Hesher" şi thrillerul "Lebăda neagră".

"A fost o experienţă extraordinară să fac multe lucruri diferite într-un an", declara ea recent la Beverly Hills, cu ocazia lansării comediei romantice "Fără obligaţii", în care îl are partener pe Ashton Kutcher.

"După «Măria Ta» am putut insufla umor şi improvizaţie în «Lebăda neagră». Iar (filmul n.r.) acesta din urmă mi-a permis să aduc căutarea, seriozitatea, disciplina şi dramatismul unui film precum «Thor»", a apreciat actriţa.

Portman a glumit, totodată, declarând că regretă că va "plictisi publicul" pentru o vreme, adăugând însă că a avut o experienţă interesantă ca actriţă.

La sfârşitul anului, Natalie Portman a anunţat că este însărcinată şi că s-a logodit cu tatăl viitorului bebeluş, coregraful şi dansatorul francez Benjamin Millepied. Cei doi s-au cunoscut în timpul filmărilor pentru producţia "Lebăda neagră".

Născută în Israel, pe numele său real Natalie Hershlag, actriţa este fiica unui endocrinolog cu rădăcini poloneze şi româneşti şi a unei decoratoare, evreică americană cu origini austriece şi ruseşti.

Actriţa a copilărit pe coasta de est a Statelor Unite al Americii şi a fost descoperită de un agent într-o pizzerie. După un scurt traseu în domeniul modelling-ului, părinţii săi au preferat să o orienteze spre o carieră în actorie, astfel că, în 1994, îşi face debutul pe marele ecran cu rolul Mathildei din filmul "Léon", de Luc Besson, alături de Jean Reno.

Având-o pe post de agent pe mama ei, Portman îşi alege cu grijă rolurile, partenerii şi regizorii. La 18 ani, deja filmase cu Michael Mann ("Obsesia/ Heat"), Woody Allen ("Toţi spun: Te iubesc!/ Everyone Says I Love You") şi Tim Burton ("Atacul marţienilor/ Mars Attacks!").

Începând din 1999, o întruchipează pe regina Amidala în trei noi filme din franciza "Star Wars", în regia lui George Lucas. Chiar dacă această alegere este discutabilă din punct de vedere artistic, seria cunoaşte un asemenea succes încât face din Portman, la o vârstă fragedă, una dintre cele mai căutate actriţe de la Hollywood.

Totuşi, ea nu îşi pierde capul în urma acestui succes, ci îşi termină studiile la prestigioasa Universitate Harvard şi continuă să se asocieze cu proiecte şi cineaşti de calitate.

Urmează rolurile în "Cold Mountain" (Anthony Minghella), "Garden State" (Zach Braff), "Ispita/ Closer" (Mike Nichols), care îi aduce prima nominalizare la Oscar în 2005, "Free Zone" (Amos Gitai), "Un tren numit Darjeeling/ The Darjeeling Limited" (Wes Anderson) şi "Iubire cu gust de afine/ My Blueberry Nights" (Kar Wai Wong).

Cu roluri precum cele din "Cealaltă moştenitoare Boleyn/ The Other Boleyn Girl" (2008) şi "Fratele dispărut/ Brothers" (2009) de Jim Sheridan, Natalie Portman convinge definitiv Hollywood-ul că a devenit adultă.

În prezent, Portman, care va împlini 30 de ani pe 9 iunie, are în spate o carieră de actriţă, regizoare şi producătoare de film.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Natalie Portman a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Natalie Portman a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei