Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal

 

Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din "Discursul regelui/ The King's Speech", la cea de-a 83-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, duminică, la Los Angeles, potrivit imaginilor difuzate de HBO.

"Tocmai am atins vârful carierei mele", a declarat Colin Firth la primirea trofeului. Actorul britanic a glumit pe seama emoţiilor sale, spunând că este în pericol ca fluturii din stomac să se transforme în mişcări de dans.

Firth interpretează în pelicula regizată de Tom Hooper rolul regelui George al VI-lea, care este bâlbâit şi apelează la serviciile unui logoped înainte de a susţine discursul în care anunţă intrarea Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial în direct la BBC.

Colin Firth şi-a disputat trofeul cu Javier Bardem ("Biutiful"), Jeff Bridges ("Adevăratul curaj/ True Grit"), Jesse Eisenberg ("Reţeaua de socializare/ Social Network") şi James Franco ("127 Hours").

Rolul din "Discursul regelui" i-a adus lui Firth toate premiile importante din acest sezon, atât în Marea Britanie cât şi peste ocean, printre distincţii numărându-se Globul de Aur, BAFTA, British Independent Film Awards, Critics' Choice, Independent Spirit şi trofeul Sindicatului actorilor americani.

Actorul britanic, în vârstă de 50 de ani, a mai fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, anul trecut, pentru prestaţia din "Un om singur/ A Single Man".

Colin Firth este un actor britanic de film, teatru şi televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului "Mândrie şi prejudecată". Colin Firth şi-a câştigat reputaţia unui star internaţional după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria "Jurnalul lui Bridget Jones" - în care a jucat alături de Renee Zellweger şi Hugh Grant -, musicalul "Mamma Mia!", "Fata cu cercel de perlă" şi "Pur şi simplu dragoste".

Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost câştigat de Jeff Bridges pentru partitura din "Crazy Heart".

 

În rol de rege bâlbâit, Colin Firth intră în galeria personalităţilor de la Hollywood

Colin Firth, un artist foarte cunoscut în Marea Britanie, în special datorită rolurilor romantice, a intrat cu adevărat în lumea legendelor, duminică seara, când a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor, pentru prestaţia sa din filmul "Discursul regelui", informează AFP.

Premiul Academiei americane de film îl face pe Colin Firth - un actor britanic de film, teatru şi televiziune, devenit celebru în 1995 graţie rolului din adaptarea pentru televiziune a romanului "Mândrie şi prejudecată" - să iasă din etapa dedicată rolurilor romantice.

Fiul unor profesori universitari, Colin Firth şi-a petrecut o parte din copilărie în Africa şi este în prezent tată a trei copii. Colin Firth a devenit celebru după ce a jucat într-o serie de producţii cinematografice cu mare succes de casă, precum seria "Jurnalul lui Bridget Jones", musicalul "Mamma Mia!" şi filmele "Fata cu cercel de perlă", "Pur şi simplu dragoste" şi "Pacientul englez".

În 1995, Colin Firth ieşea ud leoarcă, îmbrăcat cu o cămaşă lipită de trup, dintr-un lac, într-o adaptare a romanului "Mândrie şi prejudecată", pentru BBC. Acesta a fost rolul care i-a adus celebritatea. Cu silueta sa elegantă şi ochii profunzi, Colin Firth a devenit încarnarea domnului Darcy. Mai mult, Colin Firth a jucat rolul lui Mark Darcy şi în "Bridget Jones's Diary/ Jurnalul lui Bridget Jones" (2001), alături de Renée Zellweger. Deşi a demonstrat că poate juca şi un alt gen de roluri, domnul Darcy a rămas lipit foarte mult timp de actorul britanic.

"Numele acesta, Darcy, este ca o fantomă care nu mă lasă în pace", se plângea Colin Firth într-un interviu.

Dincolo de rolul domnului Darcy, actorul britanic Colin Firth, în vârstă de 50 de ani, este renumit şi pentru celelalte prestaţii ale sale. Astfel, împreună cu cea de-a doua soţie a sa, producătoarea Livia Giuggioli, Colin Firth a lansat, în 2009, un site care promovează filmele cu tematică socială.

Tot în 2009, Firth s-a remarcat prin interpretarea subtilă a rolului unui profesor homosexual în filmul lui Tom Ford, "Un om singur/ A Single Man", pentru care a fost multipremiat un an mai târziu. De altfel, 2010 a fost un an extraordinar pentru Colin Firth, care a primit premiul BAFTA pentru rolul din filmul "A Single Man". Acest rol i-a adus actorului britanic nominalizări la toate celelalte mari gale importante ale anului: Oscar, Globurile de Aur şi Screen Actors Guild Award.

Un an mai târziu, Colin Firth a devenit însă vedeta incontestabilă a celor mai celebre gale de premiere, datorită interpretării sale din "Discursul regelui/ The King's Speech". Firth interpretează în pelicula regizată de Tom Hooper rolul regelui George al VI-lea, care este bâlbâit şi apelează la serviciile unui logoped înainte de a susţine discursul în care anunţă intrarea Marii Britanii în cel de-al Doilea Război Mondial în direct la BBC.

Înainte de a câştiga Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, "Discursul regelui" i-a adus lui Firth toate premiile importante din acest sezon, atât în Marea Britanie cât şi peste ocean, printre distincţii numărându-se şi Globul de Aur, BAFTA, British Independent Film Awards, Critics' Choice, Independent Spirit şi trofeul Sindicatului actorilor americani.

Chiar dacă are steaua sa pe celebrul Walk of Fame de la Hollywood şi a primit nenumărate premii, Colin Firth continuă să afişeze atitudinea britanică tipică. Întrebat la ce îi foloseşte faptul că este celebru, actorul a răspuns sec: "Să mi se dea mai repede o masă la restaurant".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colin Firth a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei