Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 iun 2010 - Anul XV, nr. 132 (4423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Robert Redford critică atitudinea politicienilor americani faţă de poluarea din Golful Mexic

Actorul Robert Redford a criticat atitudinea mult prea obedientă a politicienilor americani faţă de magnaţii din industria petrolieră, în momentul în care aceştia au analizat consecinţele deversărilor de petrol în Golful Mexic, informează contactmusic.com.

Actorul american, care a lucrat în tinereţe în industria petrolieră, a filmat un videoclip cu o durată de cinci minute pentru Natural Resources Defense Council (NRDC).

Clipul prezintă o serie de fotografii şi de imagini realizate după explozia şi prăbuşirea unei platforme petroliere a grupului British Petroleum (BP) în Golful Mexic, pe 22 aprilie, care a generat o adevărată "maree neagră" în regiune, considerată drept cea mai mare catastrofă ecologică din istoria Statelor Unite ale Americii.

Robert Redford s-a declarat "furios" din cauza faptului că oficialităţile americane au făcut atât de puţine lucruri în această chestiune importantă, în condiţiile în care metodele de curăţare a zonei folosite de grupul BP au fost departe de a fi eficiente. Actorul american i-a îndemnat pe politicienii americani să monitorizeze cu mai multă atenţie această situaţie.

"Nu mai ascultaţi propaganda generată de propriile interese ale companiilor petroliere şi ale «papagalilor» din Congres. Încă de când aveam 16 ani, m-au deranjat propaganda companiilor petroliere, persoanele angajate de acestea pentru a face lobby şi faptul că ei promovau ideea că proiectele lor erau minunate pentru economie şi pentru toată lumea. Am constatat că lucrurile erau complet diferite", a declarat actorul american.

Cu această ocazie, Robert Redford i-a îndemnat pe cetăţenii americani să renunţe la dependenţa lor de petrol şi să aleagă sursele de energie alternativă, precum energia solară şi cea eoliană.

Pata de petrol continuă să se extindă în Golful Mexic de la sfârşitul lunii aprilie, după ce platforma Deepwater Horizon a explodat şi s-a scufundat la 60 de kilometri de delta fluviului Mississippi. După ce a eşuat de mai multe ori în tentativele de stopare a scurgerii de petrol, grupul britanic a reuşit, săptămâna trecută, să amplaseze cu succes un dispozitiv deasupra conductei avariate.

După ce a afectat grav Louisiana şi, într-o măsură mai mică, Alabama şi Mississippi, urme de petrol au fost detectate, vineri, şi pe plajele din nord-vestul Floridei. În acest stat, un refugiu al pelicanilor a fost atins de mareea neagră, care a afectat 60 de păsări, între care 41 de pelicani. Guvernatorul Floridei, Charlie Crist, a cerut vineri un ajutor în valoare de 100 de milioane de dolari BP pentru a face faţă catastrofei.

Robert Redford a fost unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy şi Sundance Kid", film în care a jucat alături de Paul Newman. Robert Redford a jucat în peste 30 de filme, printre care se numără clasicele "Cacialmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985).

Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind în prezent un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul "Oameni obişnuiţi" i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie.

O bună parte din activitatea actorului-regizor este dedicată Institutului Sundance, înfiinţat în 1981, care are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea scenariştilor şi regizorilor în afirmare, care dovedesc potenţial. Acelaşi institut organizează, anual, un festival al noii cinematografii independente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Robert Redford critică atitudinea politicienilor americani faţă de poluarea din Golful Mexic.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robert Redford critică atitudinea politicienilor americani faţă de poluarea din Golful Mexic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei