Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2010 - Anul XV, nr. 125 (4416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paula Seling şi Ovi - locul al treilea în finala Eurovision 2010, câştigată de Lena din Germania

Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision, s-au clasat pe locul al treilea în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Oslo, în timp ce reprezentanta Germaniei, Lena, a câştigat competiţia.

Astfel, ediţia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfăşura în Germania, după ce Lena a câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Satellite". Ea a obţinut un total de 246 de puncte.

Reprezentanţii României, care au participat cu piesa "Playing With Fire", au obţinut un total de 162 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Republica Moldova, 10 puncte - Spania, Suedia, Norvegia şi Portugalia şi 8 puncte - Danemarca, Marea Britanie, Cipru şi Israel.

România a acordat 12 puncte reprezentanţilor Danemarcei, 10 puncte celor din Republica Moldova şi 8 puncte reprezentanţilor Turciei.

Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Elena Gheorghe, care a participat cu piesa "The Balkan Girls", ce s-a clasat pe locul al 19-lea în concurs.

Ca şi la ediţiile precedente, multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Un număr de 39 de ţări au fost înscrise la cea de-a 55-a ediţie a acestui concurs, organizat în Norvegia, ţara câştigătoare a ediţiei din 2009. În finala de sâmbătă au participat 25 de ţări: Azerbaidjan, Spania, Norvegia, Moldova, Cipru, Bosnia-Herţegovina, Belgia, Serbia, Belarus, Irlanda, Grecia, Marea Britanie, Georgia, Turcia, Albania, Islanda, Ucraina, Franţa, România, Rusia, Armenia, Germania, Portugalia, Israel şi Danemarca. Reprezentanţii din Franţa, Germania, Norvegia, Spania şi Marea Britanie au fost calificaţi automat în finală.

Finala de sâmbătă s-a desfăşurat la Telenor Arena din Oslo. Pentru ediţia din acest an, organizatorii evenimentului au pregătit un spectacol grandios, menit să impresioneze publicul din întreaga lume, deoarece, în afară de ţările europene, concursul a fost difuzat şi în Australia, Asia, Africa de Sud şi America. Organizatorii au ţinut totuşi să sublinieze faptul că această nouă ediţie a Eurovisionului este mai puţin strălucitoare şi mai puţin scumpă decât cea de la Moscova, din 2009, a cărei organizare a costat 32 de milioane de euro. Însă, postul NRK i-a dezamăgit pe amatorii de fotbal, vânzând drepturile sale de transmitere a Cupei Mondiale de Fotbal din Africa de Sud, pentru a putea să finanţeze acest mare show muzical.

Conceptul spectacolului de sâmbătă seară a pornit de la numeroşii telespectatori care, odată pe an, urmăresc cu toţii odată acelaşi program maraton: finala concursului Eurovision. Pe parcursul a peste trei ore, în afară de evoluţia artiştilor din concurs, spectacolul finalei din 2010 s-a concentrat asupra publicului acestui mare eveniment muzical - fie că a fost vorba de telespectatorii din faţa televizoarelor, de susţinătorii adunaţi în mai multe capitale ale Europei sau de cei aproximativ 18.000 de spectatori din Telenor Arena. Astfel, după ce concurenţii au terminat de cântat piesele din concurs, spectatori din toată lumea au dansat life pe o piesă antrenantă.

Concursul Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi are fanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar de-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcut legendă în muzică - ca Abba şi Celine Dion.

La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziunilor europene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţări ca Maroc sau Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambiţios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese nici un astfel de eveniment care să-i reunească ţările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediţie având loc în Elveţia, în 1956.

Doar şapte ţări au participat în primul an - Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele şapte ţări - o cifră record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. De-a lungul timpului, competiţia a suferit numeroase schimbări. Pe măsură ce tot mai multe ţări doreau să ia parte la competiţie, a fost necesară stabilirea unui sistem de selecţie. Mai multe variante au fost testate până s-a ajuns la o formă stabilă.

Anul acesta, în afară de cele 39 de ţări participante, Eurovision a fost preluat şi de televiziunile din Australia, Noua Zeelandă, Burma, Kazahstan, Ungaria, Kosovo, Muntenegru. Audienţei TV i se adaugă audienţa înregistrată pe internet, foarte mulţi urmărind concursul online.

Prima, a doua semifinală şi finala Eurovision 2010 au fost difuzate, marţi, joi, respectiv sâmbătă, în direct pe TVR 1, şi prezentate din studioul Televiziunii Române de Geanina Corondan şi Leonard Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paula Seling şi Ovi - locul al treilea în finala Eurovision 2010, câştigată de Lena din Germania.
 Vizualizări articol: 344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Paula Seling şi Ovi - locul al treilea în finala Eurovision 2010, câştigată de Lena din Germania5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei