Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2010 - Anul XV, nr. 125 (4416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un mic cutremur

Realizatorul de emisiuni Ioan Manole şi-a dat demisia de la Plus TV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cutremur la Plus TV, televiziunea patronată în acte de părinţii fostului prefect Alexandru Băişanu, dar condusă în realitate de liderul PNL Suceava.

Ioan Manole, realizator de emisiuni şi om reprezentativ pentru acest post local de televiziune la care lucrează de mai bine de doi ani, şi-a înaintat demisia. Actul a fost înregistrat joi la prânz la secretariatul firmei MEDIA TEN PRODUCTION, cea care se ocupă de gestionarea afacerii Plus TV. Pentru Ioan Manole ultima zi de lucru a fost vineri, 28 mai 2010, iar începând de astăzi a intrat în concediu de odihnă. Pe 30 iunie, realizatorul emisiunilor „Suceava vorbeşte”, „Arena” şi „Anticamera zilei” va reveni la sediul Plus TV, dar numai pentru a-şi încheia conturile cu televiziunea lui Băişanu.

Ioan Manole a confirmat că pleacă de la Plus TV. „Îmi asum această plecare. Sunt oameni care sub aparenţa bunelor intenţii şi a grijii faţă de echipă contribuie decisiv la distrugerea climatului general. Nu voi da nume, dar trecerea informaţiilor din spaţiul privat în spaţiul public, din zona distorsiunii de presă în zona infracţiunii de presă şi a defăimării te îndeamnă pur şi simplu la infracţiunea de presă prin distorsionarea, trunchierea, manipularea şi falsificarea informaţiei. În toate aceste forme de măsluire, unii gazetari frustraţi, după un lung şir de derapaje pregătitoare, au săvârşit un salt spectaculos în abjecţie. Acest lucru nu-l mai pot accepta”, a declarat Ioan Manole.

 

Manole: „Mi-am pus la dispoziţia companiei toate energiile posibile”

Realizatorul de emisiuni al postului Plus TV a lăsat de înţeles că hotărârea sa este definitivă. Deşi nu a mai fost plătit din februarie, Manole a evitat să amintească acest amănunt în cererea de demisie.

„Doresc să încep prin a-mi manifesta recunoştinţa pentru cunoştinţele şi abilităţile acumulate în cadrul companiei, în decursul perioadei mele de angajare, precum şi pentru oportunitatea de a lucra împreună cu o echipă care a fost minunată. Sau aşa am considerat-o şi am caracterizat-o eu. A fost o perioadă în care mi-am pus la dispoziţia companiei toate energiile posibile şi toate resursele mele de speranţă şi încredere, mult, mult mai mult decât prevedea contractul de muncă, iar entuziasmul a fost pe măsură.

În urma unor evenimente recente care ţin de caracterul jalnic şi incredibil de ostil, de neacceptat decât într-o lume a absurdului, al unor persoane, sunt pus în situaţia de a accepta o ofertă externă, provocatoare pentru nivelul meu profesional şi pentru idealurile în care mai cred şi pentru care “ard” mai departe, cu credinţă! Cu sincere şi nedisimulate regrete, doresc a vă înainta această DEMISIE din calitatea de realizator de emisiuni a postului TV PLUS, administrat de SC MEDIA TEN PRODUCTION SRL. Menţionez că ultima zi de lucru în cadrul companiei Dvs. va fi 30 iunie 2010”, se arată în cererea de demisie.

 

Băişanu se face că nu ştie

La o zi după ce Ioan Manole şi-a depus demisia, Alexandru Băişanu a mărturisit că nu este la curent cu ceea ce se petrece în curtea propriei televiziuni. „Eu sunt fiul patronului şi nu sunt la curent cu ce se întâmplă acolo. Din câte ştiu eu, Ioan Manole nu pleacă, nu am auzit de demisia lui”, a precizat fostul prefect de Suceava.

După câte se pare, Alexandru Băişanu va încerca să-l convingă pe Ioan Manole să revină asupra deciziei. În caz contrar, va fi nevoit să găsească oameni care să acopere golul lăsat de plecarea realizatorului de emisiuni de la Plus TV. Probabil că în această tentativă de înduplecare a lui Manole va conta şi factorul financiar, mai exact achitarea datoriilor restante vechi de trei luni.

 

Zvonuri privind vânzarea televiziunii

De ceva vreme, pe piaţa suceveană au apărut tot mai multe zvonuri privind intenţiile lui Alexandru Băişanu de a vinde televiziunea „Plus TV”. Preţul de acum câteva luni, de 1,2 milioane de euro, a fost ajustat la 800.000 de euro, dar nici la această sumă nu sunt prea mulţi doritori. Preţul care i s-ar fi oferit lui Băişanu, 450.000 de euro, a fost considerat nesatisfăcător, aşa încât televiziunea rămâne în proprietatea familiei fostului prefect.

Pe 28 octombrie 2009, la Oficiul Registrului Comerţului s-a înregistrat modificarea structurii asociaţilor SC Media Ten Productions SRL. La capitolul asociaţi persoane fizice, apare în Registrul comerţului Constantin Băişanu, tatăl lui Alexandru Băişanu, asociat nou, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 90%. Fostul prefect Ovidiu Doroftei, fostul unic asociat al firmei sus-amintite, a rămas şi el în afacere, dar numai cu 10% din cota de participare la beneficii şi pierderi.

 

Urmează alte demisii?

Demisia lui Ioan Manole ar putea fi urmată şi de alte acte similare. Mai mulţi angajaţi ai SC Media Ten Productions SRL Suceava, firmă care se ocupă de afacerile Plus TV, sunt la capătul răbdării şi îşi caută de lucru în alte zări. Motivul este legat tot de problemele financiare şi neplata salariilor, restante de trei luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realizatorul de emisiuni Ioan Manole şi-a dat demisia de la Plus TV.
 Vizualizări articol: 4394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 25 voturi
Realizatorul de emisiuni Ioan Manole şi-a dat demisia de la Plus TV3.6525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cutremur mare! trimis de
(31 mai 2010, 11:21:28
Cutremurul cu epicentrul in zona Plus TV a fost inregistrat de Institutul pentru Fizica Pamantului cu doar 2 grade (a se citi nota pt. prestatia domnului Manole) fiind (ne)simtit de marea majoritate a populatiei din Suceava! Personal nu pricep de ce-i asa o mare pierdere pentru ca oricum schimbam postul cand il vedem pe acest domn cu o voce si o prestatie nedemna pentru un post tv sau radio. Cautati si voi niste oameni care stiu sa vorbeasca si sa poarte o discutie cu adevarat! E si asta o arta! Mare pierdere nu e, indiferent cine o pleca de la oricare dintre televiziunile din Suceava!
1.1  RE: Cutremur mare! trimis de
(31 mai 2010, 11:58:14
asta e nesimtitul care-i ridica la fileu nesimtitului suprem al "orasului"sv(primarul)!
2.   :))) trimis de
(31 mai 2010, 13:23:06
CUTREMURRRRlaughing Bai voi astia de la monitorul sv , cat va luat sa dramatizati in acest hal acest articol ? EXTRAORDINAR.........ce necaz, ce problema, ce...... asta sa fie problema noastra .. a sucevenilor. De ce nu scrieti fratilor ca se cutremura orasul de gropi si de nesimtiti care sapa de 5 ori in acelasi loc? Cat despre domnul Manole : spalati rufele acasa.. nu in public. Ps : Cand te vedem la bucovina tv?:)) Toate bune
3.   Furtuna intr-un pahar cu apa trimis de
(31 mai 2010, 19:25:43
1. Articole de genul acesta sunt obisnuite in alt ziar. E mare pacat ca domnul Sandrinio "obiectivizeaza" Monitorul. Sper sa fie vorba de un derapaj si sa nu imbratisati aceasta tactica.
2.Pentru ca domnul realizator ne mai spunea, din cand in cand, cate o maxima, doresc sa ii intorc favorul si il citez pe Pitagora: "Nu spune putin �n vorbe multe, ci mult �n vorbe putine".
Sanatate si succesuri... oooopssss! Succesebig grin
4.   Mare branza trimis de
( 1 iun 2010, 01:39:20
de parca ar fi plecat esca de la pro tv, asta chiar ar fi fost o stire, noroc de acest articol ca am auzit si eu de el:)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei