Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2010 - Anul XV, nr. 125 (4416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Accident

Casă mutată din loc, de un microbuz „kamikaze”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un şofer din Ucraina, care conducea un microbuz pe raza judeţului, se află în stare gravă la spital după ce a pierdut controlul asupra volanului şi a ieşit în afara drumului, oprindu-se în casa unor bătrâni. În drumul său necontrolat, maşina a pus la pământ un gard şi un stâlp electric din beton, concluzia clară a poliţiştilor fiind că şoferul circula cu viteză excesivă, iar faptul că acesta a supravieţuit este aproape o minune. 

 

Accidentul s-a petrecut vineri noapte, în jurul orei 23.00, pe DN 2E, în satul Pârteştii de Sus, comuna Cacica. Şoferul, Ivan Z., în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în Cernăuţi, aflat la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina, mergea pe direcţia Pârteşti – Solca, şi, aproape de ieşirea din sat, pe o porţiune de drum drept, a intrat pe sensul opus de mers şi a ieşit în afara drumului. Primul obstacol pus la pământ de maşină a fost gardul, a urmat stâlpul electric din beton aflat în curtea familiei Cucerca, după care maşina s-a izbit violent în casa oamenilor.  

Din cauza impactului deosebit de violent, temelia casei a fost mutată din loc, pe unele porţiuni deplasându-se şi până la 15 centimetri.

Bătrânii au avut noroc că nu se aflau în camera de la stradă, al cărei perete a fost distrus, mobila din interior fiind aruncată la câţiva metri distanţă.

 

Viteză excesivă, neatenţie şi o căruţă văzută târziu 

Iniţial, poliţiştii care au făcut măsurători la faţa locului au crezut că şoferul a adormit la volan, urmele de frânare fiind inexistente, iar maşina fiind scăpată de sub control pe o porţiune de drum drept, astfel că nu exista nici o altă explicaţie. Ulterior, a fost identificat un căruţaş, localnic din Cacica, care se afla pe carosabil în momentul accidentului.

Din cercetările oamenilor legii de la Poliţia oraşului Gura Humorului rezultă că şoferul ucrainean conducea neatent şi cu viteză excesivă, văzând târziu căruţa care se deplasa în faţa sa, astfel că, încercând să o evite în ultimul moment, a tras de volan spre stânga. Nu a mai putut controla însă vehiculul şi s-a dus glonţ în afara drumului. Poliţia mai precizează că atelajul hipo era semnalizat corespunzător, dar căruţaşul era băut, având o concentraţie de 0,13 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

 

Şoferul, traumatisme grave şi fracturi la nivelul capului 

În privinţa şoferului, acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava. El a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, fractură triplă cominutivă de mandibulă, de asemenea având mai multe fracturi la nivelul unor oase din zona feţei. La câteva ore după accident, ucraineanul de 25 de ani a fost transportat la Spitalul Judeţean Iaşi, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Din primele estimări ale medicilor suceveni, dacă nu apar complicaţii, tânărul s-ar putea vindeca în aproximativ două luni de zile.   

Din cauza stării de sănătate, conducătorul auto nu a putut fi verificat cu etilotestul, la spital fiindu-i recoltate probe biologice de sânge.

Urmare a accidentului, mai multe ore, 50 de familii din Cacica au rămas fără curent electric, un echipaj E.ON intervenind pentru a remedia defecţiunea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casă mutată din loc, de un microbuz „kamikaze”.
 Vizualizări articol: 2359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Casă mutată din loc, de un microbuz „kamikaze”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei