Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2010 - Anul XV, nr. 125 (4416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuze

Social democraţii reclamă presiuni la adresa profesorilor pentru a renunţa la greva generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social democraţii suceveni, prin vocea vicepreşedintelui organizaţiei judeţene a partidului, profesorul Ovidiu Milici, acuză conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean că a făcut presiuni asupra cadrelor didactice din judeţ pentru a renunţa la greva generală astăzi, arătând că profesorii oricum s-ar fi prezentat la examenul de bacalaureat „dintr-o conştiinţă a datoriei”.

„Cuvântul de ordine este <ai semnat pentru grevă, îţi cauţi de lucru. Din toamnă nu mai ai ce să cauţi la această şcoală>”, a spus vicepreşedintele PSD Suceava. Milici a declarat că la nivelul Inspectoratului s-au constituit „adevărate brigăzi ale terorii” care cutreieră şcolile din judeţ, ameninţând şi intimidând cadrele didactice. El susţine că această acţiune „se desfăşoară în complicitate cu directorii numiţi politic de către PD-L, la care se adaugă şi presiunile primarilor portocalii, care îi ameninţă pe dascăli că nu le vor deconta banii pentru navetă”.

„Cunoscând dascălii ca o categorie socială onestă, nu credem că s-ar fi jucat cu soarta a zeci de mii de liceeni din această ţară. Ei oricum s-ar fi prezentat la examenul de bacalaureat dintr-o conştiinţă a datoriei, însă nu putem să nu remarcăm brutalitatea cu care sunt trataţi şi să nu constatăm că, după mai bine de 50 de ani după ce au fost călcaţi pe grumaz de cizma rusească, acum sunt călcaţi pe grumaz de cizma portocalie. PSD este solidar cu toţi dascălii din judeţ şi îşi exprimă dezaprobarea faţă de gravul atentat la democraţie pe care l-a practicat şi îl practică actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean”, a spus Milici.

 

Carcalete susţine că cei care fac presiuni sunt PSD-iştii

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Petru Carcalete, respinge ferm acuzaţiile social democraţilor, pe care le consideră „minciuni”. El susţine că, din contră, cei care fac presiuni la adresa cadrelor didactice sunt PSD-iştii, printr-un grup coordonat de deputatul PSD de Fălticeni Ioan Stan.

„Un grup de profesori din Fălticeni, ajutaţi de deputatul Stan, a dat telefoane cadrelor didactice, avertizându-le să intre în grevă şi să nu se prezinte la examenul de bacalaureat. Am dovezi clare în acest sens. Şi eu am fost sunat de doi profesori şi mi-au spus că au fost ameninţaţi de un profesor de la un liceu din Fălticeni”, a declarat Carcalete, care a adăugat că deputatul Stan s-a transformat într-un fel de lider de sindicat în zona Fălticeni şi organizează de acolo mişcarea grevistă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Social democraţii reclamă presiuni la adresa profesorilor pentru a renunţa la greva generală.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Social democraţii reclamă presiuni la adresa profesorilor pentru a renunţa la greva generală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Am fost amenintata trimis de
(31 mai 2010, 13:13:00
Sunt profesor la un colegiu din Suceava, si, tin sa FELICIT activistii portocalii pentru strategia utilizata, pentru ca proba de competente lingvistice sa se desfasoare normal, dupa parerea lor. Sa explic:
1.directorii - portocalii si ei - intai au fost cei mai inversunati protestatari, ca sa ne dea noua, prostimii impresia ca nu au nimic impotriva ca sa facem greva.
2. vineri au avut discutii individuale cu membrii comisiei de bacalaureat, si cand au iesit di biroul directorului, cu lacrimi au spus ca nu mai fac greva.
3. Peste tot s-a spus ca "suntem singurii care nu dau bac-ul", pentru a ne intimida
4. Ne-au spus ca in locul nostru vin profesorii de la scolile generale, ulterior afland ca acestia nici nu au fost consultati.
...si lista poate continua.
Oricum...o astfel de situatie nu am intalnit nici in vremea lui Ceausescu
Iar aroganta si sfidarea ministrului Funeriu este de nedescris. Cred ca se prefigureaza un mic MARE dictator.
2.   *** trimis de
(31 mai 2010, 13:17:54
Constat ca nu prea conteaza ce faci // e foarte important ce spui ca faci // tovarasu' Carcalete �ncearca o manipulare ,,ruseasca'' // pentru ca greva sa nu reuseasca // nu'l felicit pentru ,,reusita'' fiindca nivelul de trai // e similar c'o propaganda de'a lu' dracu...�n Rai

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei