Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 mai 2010 - Anul XV, nr. 125 (4416)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ora bilanţului

Wyky, uşurat de bani de fosta soţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arestat şi condamnat în urmă cu câţiva ani, Laurian Laliţei Wyky, omul care a controlat cea mai luxoasă şi căutată discotecă din Fălticeni acum zece ani, a ajuns să se certe pentru bani şi cu fosta nevastă. În cele din urmă, Iuliana Craiu, fostă Laliţei, i-a luat lui Wyky aproape 190.000 de lei, dar femeia afirmă că ar fi îndreptăţită să mai primească încă 110.000 de lei.

În scandalul dintre foştii soţi Laliţei a apărut şi un executor judecătoresc, Vasile Hopu, împotriva căruia a existat un dosar penal la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Executorul judecătoresc a fost acuzat de Iuliana Craiu că prin diverse manevre dubioase a prejudiciat-o cu o sumă mare de bani.

Totul a plecat de la un dosar finalizat de instanţele sucevene în 2006, prin care Iuliana Craiu a obţinut după partajul cu Wyky o sumă de bani, mai exact 188.893 de lei. Pentru a-şi recupera banii, ex-soţia lui Wyky a apelat la executorul judecătoresc Vasile Hopu, din Fălticeni.

„În mod abuziv, executorul judecătoresc a refuzat să notifice debitorul (n.a. – pe Wyky) şi să îndrepte executarea şi pentru suma de 48.210 lei, reprezentând actualizarea debitului iniţial, stabilită prin expertiza din septembrie 2007”, se arată în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în februarie 2008.

În aceste condiţii, fosta soţie a lui Wyky şi-a canalizat toate eforturile spre executorul judecătoresc Vasile Hopu, despre care afirmă că a înşelat-o cu peste 110.000 de lei.

„Fapta de delapidare săvârşită de Vasile Hopu cu prejudiciul în sumă de 303.994 de lei, în dauna părţii vătămate Craiu Iuliana, este compusă din: suma de 188.893, pe care învinuitul şi-a însuşit-o după ce a fost depusă la CEC Bank Fălticeni de debitorul Laliţei Laurian Wyky, suma de 80.592 de lei reprezentând reactualizarea debitului iniţial şi suma de 34.509 lei, reprezentând dobânda pentru suma de 188.893 de lei, pentru perioada 23 noiembrie 2007-30 iunie 2009”, se arată în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. 

 

Cum se apără executorul judecătoresc

Executorul judecătoresc Vasile Hopu afirmă că totul s-a făcut legal şi că nu-şi reproşează nimic. Mai mult, acesta a adus în sprijinul său şi Ordonanţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava prin care aceştia au dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru toate infracţiunile, respectiv delapidare, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual, uz de fals şi fals în declaraţii.

Procurorii au considerat că executorul judecătoresc a acţionat cu bună credinţă, şi chiar dacă la un moment dat a scos banii depuşi de Wyky la CEC Bank Fălticeni şi i-a depus într-un cont personal la Banca Transilvania, nu a făcut-o pentru a folosi în scop personal acea sumă, şi ca atare, „nu echivalează cu însuşirea propriu-zisă, întrucât creditoarea Iuliana Craiu a fost înştiinţată despre această operaţiune”. Fosta soţie a lui Wyky recunoaşte că ştia unde sunt banii, dar că a refuzat să-i ridice pentru că a dorit să se continue executarea cu suma reactualizată. Între timp, fosta soţie a lui Wyky a luat cei 188.893 de lei, dar a depus şi contestaţie împotriva ordonanţei Parchetului prin care executorul judecătoresc Vasile Hopu a fost scos de sub urmărire penală. 

 

Cine era Wyky

Wyky a deţinut la sfârşitul anilor 1990 şi începutul anilor 2000 o discotecă cu acelaşi nume în zona centrală a municipiului Fălticeni. Oficial, aici era club de striptease, dar în realitate fetele erau racolate în vederea practicării prostituţiei. De acest lucru nu erau străini nici o parte dintre poliţiştii şi avocaţii suceveni, care în schimbul tăcerii erau răsplătiţi cu serviciile unor aşa-zise dansatoare. Totul a ieşit la iveală după o reclamaţie depusă de mama uneia dintre fete, ceea ce a dus ulterior la arestarea lui Wyky pentru proxenetism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Wyky, uşurat de bani de fosta soţie.
 Vizualizări articol: 2825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Wyky, uşurat de bani de fosta soţie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei