Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2009 - Anul XIV, nr. 229 (4215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucy O'Donnell, sursa de inspiraţie a piesei The Beatles "Lucy In The Sky With Diamonds", a murit

Lucy O'Donnell, femeia care a reprezentat sursa de inspiraţie pentru piesa "Lucy In The Sky With Diamonds", compusă de John Lennon pentru trupa sa, The Beatles, a decedat la vârsta de 46 de ani, informează Reuters.
Lucy O'Donnell era o prietenă din copilărie a lui Julian, fiul lui John Lennon, iar titlul acestei piese a fost inspirat de un portret pe care el l-a realizat colegei sale de şcoală.
"Ea este Lucy în cer cu diamante (Lucy In The Sky With Diamonds)", i-a explicat Julian tatălui său, când i-a arătat acest desen.
Mulţi fani ai trupei Beatles au crezut multă vreme că acest hit al anului 1967, înregistrat pentru albumul "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", ascundea de fapt un mesaj laudativ al celor patru muzicieni britanici la adresa substanţei halucinogene LSD.
Însă Lucy O'Donnell, al cărei nume a devenit Vodden după căsătorie, a dezvăluit în urmă cu doi ani că ea a fost adevărata sursă de inspiraţie pentru acest cântec celebru.
"Îmi amintesc că desenam alături de Julian, într-o bancă dublă, aruncam cu foi desenate unul spre celălalt, spre disperarea profesoarei", a declarat O'Donnell pentru postul de radio BBC, în 2007. "Julian mi-a desenat portretul şi, în aceeaşi zi, tatăl lui a venit cu maşina şi cu şoferul lor ca să îl ia de la şcoală", a mai spus aceasta.
Lucy O'Donnell a decedat din cauza unei maladii a sistemului imunitar, numită lupus, se indică în comunicatul oficial emis de fundaţia de caritate St. Thomas Lupus Trust din Marea Britanie.
În acelaşi comunicat se afirmă că atât Julian, cât şi mama Cynthiei, prima soţie a lui John Lennon, s-au declarat "şocaţi şi întristaţi de dispariţia lui Lucy".
The Beatles a fost una dintre formaţiile care au influenţat enorm era rock care le-a urmat. Grupul a fost alcătuit din John Lennon (vocal, chitară ritm), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) şi Ringo Starr (baterie). În 2004, revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul întâi în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucy O'Donnell, sursa de inspiraţie a piesei The Beatles "Lucy In The Sky With Diamonds", a murit.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucy O'Donnell, sursa de inspiraţie a piesei The Beatles "Lucy In The Sky With Diamonds", a murit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei