Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 mar 2009 - Anul XIV, nr. 74 (4060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristi Minculescu a trecut cu bine şi de ultima intervenţie chirurgicală programată

A treia intervenţie chirurgicală la care a fost supus Cristi Minculescu a avut loc sâmbătă seară şi a decurs conform planului: pachetele de comprese care au fost plasate în interiorul abdomenului pentru a susţine ficatul transplantat au fost extrase, astfel că nu va fi nevoie de o a patra operaţie.

Această intervenţie, care a durat aproximativ o oră, a arătat că noul ficat este bine irigat şi se dezvoltă, iar funcţiile hepatice se îmbunătăţesc continuu, au anunţat medicii germani de la Spitalul Universitar din Regensburg.

Având în vedere circumstanţele, starea lui Cristi Minculescu este bună. Acesta încă se află la terapie intensivă, dar este treaz şi răspunde la stimuli. În continuare, el va fi atent monitorizat pe perioada recuperării.

Rodica Minculescu, soţia şi totodată donatorul său, se recuperează bine, procesul ei de vindecare fiind normal. Atât ea, cât şi cei doi copii ai lor l-au vizitat pe Cristi.

Potrivit medicilor care-l supraveghează, nici o altă intervenţie chirurgicală nu este planificată.

Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, a fost supus, la începutul săptămânii trecute, unei operaţii de transplant hepatic, intervenţie care s-a încheiat după mai bine de zece ore.

Următoarea intervenţie chirurgicală, care a avut loc joi, a presupus un artificiu pentru menţinerea organului transplantat în poziţia corectă, ţinând cont că ficatul cântăreţului avea un volum de peste 20 de litri, iar porţiunea care i-a fost donată de soţie avea numai 700 de mililitri, existând o zonă liberă foarte mare în jurul noului organ. Pentru că exista pericolul ca vasele să se ocluzeze, a fost necesară tamponarea cu comprese şi poziţionarea ficatului, astfel încât să nu compromită vascularizaţia, a explicat medicul german Pompiliu Piso, de la Spitalul Universitar din Regensburg.

Specialiştii români spun că, în astfel de cazuri, medicii recurg la un artificiu pentru menţinerea ficatului transplantat în poziţia corectă. Asta pentru că, odată cu transplantul, noul organ primeşte acelaşi debit de sânge pe care îl primea ficatul de 20 de kilograme şi trebuie să se obişnuiască cu debitul sangvin. Pentru a evita răsucirea ficatului din poziţia iniţială şi sugrumarea vaselor, care ar putea favoriza cheagurile, medicii germani au decis ca noul ficat să fie susţinut cu un pachet de comprese.

În vârstă de 50 de ani, Minculescu suferă de o boală ereditară, polichistică hepato-renală, moştenită de la tatăl său. Această boală se caracterizează prin apariţia în ficat şi rinichi a unor chisturi, care evoluează şi care pot duce la afectarea funcţiilor organelor.

La începutul lunii martie, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, anunţa că ministerul va plăti costul intervenţiei, adică 47.000 de euro, restul urmând să fie suportat de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristi Minculescu a trecut cu bine şi de ultima intervenţie chirurgicală programată.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristi Minculescu a trecut cu bine şi de ultima intervenţie chirurgicală programată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei