Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angelina Jolie cere sprijin pentru educarea copiilor irakieni

Actriţa şi activista pentru drepturile omului Angelina Jolie a cerut comunităţii internaţionale să facă din educaţia copiilor irakieni o prioritate mai mare, informează Reuters.

"Cea mai bună metodă de a vindeca de traume aceşti copii ai conflictelor este să îi faci să se concentreze asupra viitorului", a spus Jolie Consiliului pentru Relaţii Externe.

Jolie, care a vizitat Irakul în august 2007, şi alţi lucrători din domeniul umanitar au discutat despre modul în care să ajute copiii irakieni refugiaţi să câştige un anumit simţ al normalităţii şi stabilităţii prin intermediul educaţiei.

Şcolarizarea copiilor refugiaţi este cel mai adesea o victimă a violenţelor şi conflictelor politice, a spus Gene Sperling, consilier economic al fostului preşedinte american Bill Clinton, copreşedinte al Parteneriatului pentru educaţia copiilor din zonele de conflict (Education Partnership for Children of Conflict) alături de Jolie. "Orice copil are dreptul la educaţie, iar conflictele nu sunt un motiv pentru a ignora acest lucru", a spus Jolie.

Starul hollywoodian a vizitat în interes umanitar peste 20 de zone de conflict, printre care se numără Irak şi regiunea Darfur din Sudan, de la alegerea sa ca ambasador al bunăvoinţei din partea ONU, în 2001. Războiul din Irak a transformat 4,5 milioane de persoane în refugiaţi. Dintre aceştia, aproximativ 1,5 milioane se află în prezent în Siria, în timp ce sute de mii s-au refugiat în Iordania şi Liban. Cei care au vorbit la reuniune au recomandat construirea mai multor şcoli şi furnizarea de manuale pentru copiii din Irak şi au cerut un sprijin mai mare pentru guvernele care adăpostesc irakieni.

Siria şi Iordania şi-au mărit bugetele limitate pentru a oferi educaţie unor copii irakieni, însă au nevoie de ajutor pentru a găzdui afluxul masiv de studenţi, a spus George Rupp, preşedinte şi ofiţer şef executiv al International Rescue Committee.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelina Jolie cere sprijin pentru educarea copiilor irakieni.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelina Jolie cere sprijin pentru educarea copiilor irakieni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei