Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 88 (8617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiecte europene

Premii și două proiecte calificate la etapa națională, la Concursul „Made for Europe”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unități şcolare sucevene care au finalizat proiecte cu finanțare europeană (Erasmus+, eTwining, Junior Achievement sau altele) au evidențiat rezultatele acestora în cadrul etapei județene a Concursului „Made for Europe”, competiție găzduită de Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava.

În acest an au participat șapte unități școlare, fiecare cu câte un echipaj elev - coordonator proiect, prezentându-se 10 produse finale rezultate în urma participării la parteneriatele europene.

Pentru faza națională de la Vâlcea, din perioada 24-27 aprilie 2024, s-au calificat două echipaje: Călin Karina și Popovici Petru Arcadie, elevi în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, pentru produsul final „Rochii Flamenco”, realizate în cadrul proiectului Erasmus+ „Eurocalificarea prin Erasmus+”, profesori coordonatori Aspazia Olari și Jeaneta Steluța Maidaniuc; Ana-Maria Mleșniță, elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic "Ion Nistor" Vicovu de Sus, pentru produsul final „Calendar” obținut în cadrul proiectului Erasmus+ „Heritage on Stage”, profesor coordonator Ana-Maria Muntean.

De asemenea, de aceeași importanță pentru copii au fost premiile II, III și mențiunile: Premiul II pentru Diana Andreea Negură, din clasa a VII-a la Școala Gimnazială ,,George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, cu produsul final „Broşură – Quick Response Code/OR Code – Aplicații în lecții”, obținut în cadrul proiectului Erasmus+ „We do STEAM together”, profesor coordonator Lăcrămioara Băcanu; Premiul III pentru Alexandra Chistol, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, cu produsul final „Minighid turistic de prezentare a principalelor atracții turistice din Bucovina”, obținut în cadrul proiectului Erasmus+ “Qualification to European standards”, profesori coordonatori Alexandra Reindl și Gabriela Stafie.

Au obținut mențiuni: Ecaterina Ilinca Andronicescu, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială ,,George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, cu produsul final „Broşură – Culture and Heritage Across Europe”, obținut în cadrul proiectului Erasmus+ „Struggle Against Values Extinctione – SAVE”, profesor coordonator Lăcrămioara Băcanu; Rareș Mihai Pauliuc, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc, cu produsul final „Ebook – STEAM Activity Book - Planuri de lecție”, obținut în cadrul proiectului Erasmus+ „We do STEM together”, profesor coordonator Lăcrămioara Băcanu; Ilinca Ruxandari, eleva în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, cu produsul final „Padlet” obținut în cadrul proiectului Erasmus+ „We are looking for future Olympic Stars”, profesor coordonator Mihaela Mustea.

Potrivit insp. Lidia Acostoaie, inspector școlar pentru proiecte educaționale, „concursul are ca scop valorizarea și promovarea experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar sucevean în derularea proiectelor finanțate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale, stimulând creativitatea inovația, spiritul de competiție”.

Aceasta a mai arătat că diversitatea și calitatea produselor au corespuns criteriilor cerute, „respectiv să contribuie la consolidarea calității și dimensiunii europene în educație, să dezvolte competente cheie, să poată fi integrate în curriculum și utilizate în activitățile curriculare și extracurriculare ale școlii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii și două proiecte calificate la etapa națională, la Concursul „Made for Europe”.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Premii și două proiecte calificate la etapa națională, la Concursul „Made for Europe”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei