Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 39 (8568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Contract semnat

Finanțare record, de 73 de milioane de euro, obținută de Primăria Suceava pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de termoficare centralizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un contract cu o valoare uriașă, de aproape 73 de milioane de euro, a fost semnat vineri de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, la Ministerul Energiei, pentru ”Reabilitarea sistemului de transport și distribuție energie termică în municipiul Suceava”.

Merită menționat faptul că acesta este primul contract semnat la nivel național pe fondul de modernizare rețele termice inteligente.

„Împreună cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, am semnat astăzi, la Ministerul Energiei, contractul privind <Reabilitarea sistemului de transport și distribuție energie termică în municipiul Suceava>, în valoare totală de 362.290.407,72 lei (72.817.801,48 euro). Proiectul a fost aprobat pe Fondul de Modernizare, Program Cheie 5, Domeniul de investiții 5.3 <Sprijin pentru modernizarea și dezvoltarea rețelei inteligente de termoficare>, fiind primul contract semnat la nivel național pe componenta de termoficare”, a precizat vineri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Contractul prevede lucrări precum:

- reabilitarea a 19,450 kilometri de conducte primare (reabilitare cămine de termoficare, vane, suporți de beton);

- reabilitarea a 51,792 km rețele termice secundare (înlocuirea conductelor existente uzate aferente circuitelor de încălzire, apă caldă de consum și recirculare apă caldă de consum, cu un sistem legat preizolat, reabilitare cămine de termoficare, vane, contoare, suporți din beton);

- reabilitarea a 9 puncte termice (modernizarea echipamentelor, a instalațiilor aferente, precum și a clădirilor în care sunt amplasate echipamentele).

Durata de execuție a investiției este de 32 luni, din care 5 luni durează realizarea proiectului tehnic.

Prin implementarea acestui proiect se vor reduce semnificativ pierderile din rețeaua de transport-distribuție, ceea ce va conduce la reducerea subvențiilor pe care le plătește municipalitatea pentru încălzirea orașului.

Ion Lungu a subliniat că ”realizarea acestui proiect va conduce la realizarea unui serviciu eficient și civilizat de termoficare în municipiul Suceava”.

Municipiul Suceava este primul oraș din țară care are asigurată energia termică pe biomasă, de la centrala Bioenergy, prețul gigacaloriei fiind printre cele mai mici din țară, iar ca urmare a unei etape anterioare de reabilitare și modernizare parțială a rețelelor de transport și distribuție, administrate de un operator privat, fenomenul debranșărilor s-a domolit, ba chiar au început să apară tot mai multe solicitări de rebranșare. De altfel, numărul consumatorilor a crescut, inclusiv în rândul instituțiilor publice, dar și al agenților economici, ținta municipalității fiind ca tot mai mulți suceveni să revină la sistemul centralizat, ca urmare a îmbunătățirii serviciilor, după investițiile majore care vor fi făcute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțare record, de 73 de milioane de euro, obținută de Primăria Suceava pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de termoficare centralizată.
 Vizualizări articol: 1310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Finanțare record, de 73 de milioane de euro, obținută de Primăria Suceava pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de termoficare centralizată1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei