Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 39 (8568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Sporturi de aflat în treabă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În decursul anilor de când mă preocupă sportul, atât ca practicant,cât şi ca(tele)spectator, am avut prilejul de a urmări nenumărate competiţii de absolut toate nivelurile din aproape toate sporturile omologate ca atare. Pe unele, oricât m-am străduit, nu am reuşit să le înţeleg, nu am priceput nici elementele de bază ori felul în care se punctează, printre acestea numărându-se unele de mare audienţă precum baseball-ul (care în România se joacă, culmea!, atât cât s-o mai fi jucând... pe baza regulamentului tradus de mine!, la rugămintea dragului meu prieten, regretatului profesor Ioan Braicu), cricket-ul sau squash-ul. Altele, precum snooker-ul, pe care îl urmăresc neîntrerupt de vreo 30 de ani, timp în care, vă jur!, nu am pierdut nici măcar un singur meci din cele jucate de Ronnie O'Sullivan, oriunde m-aş fi aflat pe lume, prezintă încă secrete, din care aproape la fiecare turneu mai aflu câte unul de la comentatorii britanici ori de la românul Alex Crişan, arbitru internaţional şi comentator excepţional. Sigur că sunt mulţi ca mine, pasionaţi să le urmărească, dar care nu ştiu chiar totul despre sporturile respective, ceea ce e normal. Anormal este să n-ai habar de ele şi totuşi să le practici, să te prefaci cumva chiar profesionist, ba să ai şi o Federaţie de specialitate care, evident, produce doar valuri groase de ceaţă. Şi unde nişte paraziţi câştigănişte bani buni pe baza a ceva ce nu există! Exemple? Nenumărate. Spuneţi-mi, vă rog, ceva despre Federaţia de Patinaj. De care vreţi: artistic, viteză, pe role, oricare... un nume de sportiv, poate? Un nume de oficial? Atunci, poate de cea de Hochei. Când am avut vreun rezultat cu Naţionalasau cu vreo echipă de club, ori câte echipe sunt în ţară şi dacă chiar există şi un campionat. Dar despre Federaţia de Automobilism ori cea de Motociclism aveţi ceva date? Un program al competiţiilor, un nume de sportiv? Altul decât Mihai Leu, că asta-i boxer! A te afla în treabăe uşor. Dar să mai iei şi bani pentru asta, parcă e prea mult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sporturi de aflat în treabă.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sporturi de aflat în treabă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei