Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 12 (8541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Peste 31.000 de preșcolari și elevi nevoiași vor primi tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 31.000 de preșcolari și elevi din județ, care provin din familii cu venituri modeste, primesc în această perioadă tichete de 500 de lei cu care vor putea să-și achiziționeze rechizite și îmbrăcăminte.

După mai multe termene depășite, școlile au început distribuirea cardurilor către părinți, acest sprijin financiar acordându-se o singură dată pentru un întreg an școlar, într-o tranșă unică.

Numărul beneficiarilor din acest an este cu aproape 10.000 mai mare decât cel din anul școlar trecut. Sunt aproape 6.000 de beneficiari din învățământul preșcolar, aproape 15.000 din cel primar, iar restul sunt elevi de gimnaziu.

Inițiativa acordării acestor tichete educaționale vizează prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de frecventare a școlii sau grădiniței de către copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.

Cu tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional se pot achiziționa rechizite – articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei. Nu sunt permise operațiuni de retragere de numerar sau preschimbare în numerar a celor 500 de lei și utilizarea lor în alte scopuri.

Beneficiază de acest ajutor preșcolarii din familii unde venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei, precum și elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.

Programul social se numește „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați” și este demarat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 31.000 de preșcolari și elevi nevoiași vor primi tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 31.000 de preșcolari și elevi nevoiași vor primi tichete de 500 de lei pentru rechizite și haine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei