Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 12 (8541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorare

Medicii de familie avertizează că funcționarea cabinetelor le este „grav pusă în pericol” de deciziile guvernanților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Județeană a Medicilor de Familie/Medicină Generală Suceava își exprimă îngrijorarea față de impactul modificărilor condiţiilor de acordare a asistenţei medicale pentru asigurații medical, atât asupra funcționării cabinetelor, cât și asupra pacienților. Președintele asociației, dr. Lăcrămioara Mercore, a arătat că reducerea valorii punctelor acordate pentru consultații și servicii medicale va duce la scăderea veniturilor cabinetelor de medicină de familie atât în mod direct, cu peste 30% (prin scăderile propuse în ordin), cât și indirect, „prin încă o reducere din cauza creșterii fiscalității și tuturor cheltuielilor cabinetului”.

„În condițiile unui deficit tot mai mare de medici de familie la nivel național, acest proiect propune penalizarea medicilor care înscriu un număr mai mare de pacienți - pacienți care de altfel nu se pot înscrie decât pe listele acestor medici, puțini, care au ales să lucreze în România. Amintim că nu am fost solicitați pentru o negociere reală în ce privește acest contract sau modificările care ne sunt prezentate acum. În aceste condiții, funcționarea cabinetelor de medicină de familie este grav pusă în pericol și în locul progresului negociat pentru derularea acestui contract suntem trimiși cu 5 ani în urmă în termeni de venituri și implicit capacitate de îngrijire a pacienților”, a declarat dr. Mercore.

Medicul de familie afirmă că medicina primară „rezolvă 74% din problemele de sănătate și de boală ale pacienților din România, cu cele mai mici cheltuieli/consultație din sistemul sanitar național”, și că „pe umerii asistenței medicale primare a fost plasată în totalitate responsabilitatea prevenției și a educației sanitare a populației”.

Liderul medicilor de familie suceveni mai spune că aceștia solicită discuții aplicate pe acest proiectul de micșorare a valorii punctului, cu deschidere din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și a Ministerului Sănătății, „care trebuie nu doar să recunoască importanța medicinei de familie, dar să dovedească și interesul, deocamdată doar declarativ, pentru sănătatea pacienților prin alocarea sumelor pentru medicina de familie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie avertizează că funcționarea cabinetelor le este „grav pusă în pericol” de deciziile guvernanților.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie avertizează că funcționarea cabinetelor le este „grav pusă în pericol” de deciziile guvernanților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei