Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 12 (8541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nimic nou pe frontul din emisfera sudică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turul secund de la Australian Open nu mai găsește jucătoare românce pe tabloul de simplu, dar oare ne lasă informația asta... tablou? N-aș zice. Îmi făcusem eu curaj la meciul lui Jaqueline Cristian cu Siniakova, dar iacă inversiunea: după ce experiența românească (Ana Bogdan) pierduse în fața tinereții cehești (Fruhvirtova aia încă și mai tânără decât aia tânără!), tinerețea românească (Jaqueline) a cedat în fața experienței din Cehia (Siniakova)! Totul pe dos. Și a venit apoi rândul Soranei, teoretic portdrapelul nostru... 6-0 pentru ea în primul set, păi să nu exulți?! Nu, dimpotrivă, era motiv de îngrijorare. Jucătoarea noastră a fost întoarsă de una dintre chinezoaicele Wang (aia mai codașă, abia intrată în prima sută) după ce se dusese la 3-0 și 4-1 și în setul secund! Vi se pare verosimil așa ceva? Da, dacă de partea ciudățică e una de-a noastră. Vă rog să mă credeți că nu sunt defetist, dar lunga experiență în speranța de mai bine cu jucătoarele noastre m-a lecuit. Ele nu pot diferi de societatea din care provin, au nevoie ca de aer de psihologie sportivă. Inclusiv Simona Halep se încadrează aici, ea pierzând o finală de GS în fața unei puștoaice de 18 ani, Ostapenko, care nici măcar nu s-a mai apropiat de atunci de o performanță similară. Au trecut deja 8 ani și parcă a fost ieri...

Trecând la băieți, constatăm că stăm bine. Dacă bine înseamnă să se respecte calculul hârtiei. Din ditamai Top 20, în turul secund au trecut 19 favoriți, singurul deraiat fiind Jarry (#18), adică unul periferic. Sigur că am avut meciuri electrizante, la cele pomenite în articolul precedent adăugându-se întâlnirea de 5 seturi și 5 ore dintre Auger-Aliassime și Thiem. Constanța canadianului a avut în cele din urmă câștig de cauză în fața talentului creativ autentic al austriacului, dar care se cerea dublat de un instinct de prădător pentru a-și atinge cu adevărat potențialul. Debutul de azi al turului secund pare fad ca afiș, atât la fete, cât și la băieți, dar nu știi de unde sare cangurul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nimic nou pe frontul din emisfera sudică.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nimic nou pe frontul din emisfera sudică5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei