Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 5 (8534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Continuitate

Stimulent de 3.000 de lei pentru familiile cu nou-născuți, și în 2024, la Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, și echipa de consilieri locali de la Salcea au adoptat în ședința de consiliu local dinainte de sărbătorile de Crăciun acordarea în 2024 a stimulentului financiar de 3.000 de lei pentru nou-născuți, programul de stimulare a natalității din Salcea având așadar continuitate.

Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, pe bază de cerere ce trebuie depusă în maximum 270 zile de la nașterea copilului în anul 2024.

Primarul a transmis că în anul 2023 au fost depuse 142 de cereri pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou-născuți, fiind respinse 2 cereri întrucât nu îndeplineau în integralitate toate condițiile stabilite prin metodologia de acordare.

În perioada imediat următoare va fi acordat stimulentul financiar părinților care îndeplinesc toate condițiile și nu le-a fost acordat încă sprijinul în valoare de 3.000 lei, în anul 2023.

Părinții trebuie să aibă domiciliul la Salcea cu cel puțin 6 luni înainte de nașterea copilului pentru care se solicită acest stimulent.

Condițiile de eligibilitate urmăresc ca banii să ajungă la cei care sunt cetățeni și părinți responsabili. Solicitanții nu trebuie să aibă restanțe la bugetul local și să nu fi avut/aibă copii aflați în sistemul de protecție a copilului ori să fi fost decăzuți din drepturile părintești prin decizie a instanței de judecată. 

Primarul din Salcea garantează că stimularea natalității, a educației și a performanței școlare se află între prioritățile sale.

Pe lângă ajutoarele constând în pachete cu rechizite pentru toți elevii care frecventează o unitate de învățământ de pe raza orașului Salcea, și premiile acordate elevilor cu rezultate notabile la întreceri școlare sau celor care performează ca sportivi, proiectele pe termen lung ale Primăriei Salcea urmăresc implementarea proiectelor de dezvoltare locală - extinderea și modernizarea rețelelor de utilități, construirea și modernizarea unităților de învățământ, parcuri, cămine culturale etc., obiective ce trebuie să aibă cerere în a fi utilizate și pe viitor, nu doar pentru următorii 5-10 ani. Pe acest fond, stimularea natalității reprezintă un obiectiv prioritar, pe termen lung.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stimulent de 3.000 de lei pentru familiile cu nou-născuți, și în 2024, la Salcea.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stimulent de 3.000 de lei pentru familiile cu nou-născuți, și în 2024, la Salcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei