Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 5 (8534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru BIGHIU

Doru BIGHIU


Două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atât a mai rămas până la reluarea campionatului de fotbal, ba chiar şi mai puţin: 13 zile, întrucât pe 22 ianuarie deja avem etapă din ceea ce a mai rămas de disputat din parcursul normal, la sfârşitul căruia intrăm în... anormalitate, adică în inexplicabilele play-off şi play-out, şi cred că nu are sens să vă mai fac demonstraţia lingvistică a sinonimiei perfecte a acestor termeni în limba engleză, de unde şi concluzia că deştepţii de laFRF şi de la LPF n-au fost în stare să găsească măcar un cunoscător mediu de engleză, care să le fi blocat terminologia tâmpită. În sfârşit, nu prostii din conducere ne interesează acum, ci deştepţii din iarbă, mai exact din iarbă turcească, unde iarăşi s-au înfiinţat mai mult de jumătate din echipele din Superliga, cu hotărârea declarată de a pârjoli iarba de acasă, pe baza acumulărilor din Imperiul Otoman. Interesantă mi s-a părut abordarea echipei botoşănene, care a ales drept loc de cantonament... Bucureştiul! Logica acestei opţiuni e perfectă: Bucureştiul a fost sub un val de căldură, iarba era iarbă, nu gheţuş, se câştigă cel puţin 4 zile, care pe drumul către Turcia şi retur ar fi fost pierdute cu avioane, autocare, cazări, împachetări şi despachetări de bagaje. Abia aştept să văd şi efectele concrete ale acestei abordări absolut originale. Este perioadanu doar a acumulărilor fizice, ci şi a întăririi loturilor. Echipele cu pretenţii, cele care declară că vor performanţă, asta fac: atrag fotbalişti importanţi care să le ajute în îndeplinirea obiectivelor. La noi, exact ca în anii trecuţi, există două forme de "întărire": prima, prin îndepărtarea celor de care e nemulţumit patronul (la FCSB), a doua,prin achiziţionare pe doi bani a unora de care alţii n-au ştiut cum să scape mai repede (CFR, Rapid, Craiova). E mişto fotbalul românesc jucat de români în România, nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două săptămâni.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Două săptămâni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei