Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 280 (8504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” se inaugurează astăzi și va putea fi vizitat zilnic, până pe 5 decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” va fi inaugurat cu fast astăzi, de Ziua Bucovinei, iar din 29 noiembrie până în data de 5 decembrie se va putea vizita zilnic, timp de 4 ore, în intervalul orar 12:00-16:00. Din 6 decembrie, programul de vizitare va fi: miercuri-duminică, în intervalul orar 12.00-16.00. Programul a fost anunțat de reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, proprietara muzeului.

Luni dimineață, Arhiepiscopia înștiințase că, după inaugurare, „Cazinoul Băilor” ar fi urmat să se închidă pentru o săptămână, de pe 29 noiembrie până pe 5 decembrie, dar din fericire după-amiază a revenit asupra deciziei: „În urma numeroaselor solicitări privitoare la programul de vizitare al Centrului Muzeal, și pentru a preîntâmpina afluxul de turiști și vizitatori care vor fi la Vatra Dornei în această perioadă, vă facem cunoscut faptul că se va asigura vizitarea muzeului în ziua de 28 noiembrie până la miezul nopții, iar începând cu ziua de 29 noiembrie și până pe 5 decembrie, se va putea vizita timp de 4 ore zilnic, în intervalul orar 12:00-16:00”.

Motivul care fusese inițial invocat pentru închiderea de o săptămână a fost că sălile sunt organizate și pregătite deocamdată „doar pentru evenimentul inaugurării”, „apoi se reorganizează și se repun expozițiile astfel încât să se utilizeze tot spațiul, care acum este ocupat cu logistica evenimentului”. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, preotul Alexandru Sava, a declarat că, după deschiderea pentru public, accesul va fi liber pentru o perioadă, dar încă nu se știe pentru cât timp.

Astăzi, ceremonia de inaugurare începe la ora 11.00, cu slujba religioasă, care va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic și de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar. De la 11.30 până la ora 12.00 sunt programate alocuțiuni, iar de la 12.00 la 13.30 se va desfășura ședința solemnă a Consiliului Județean Suceava. În intervalul 17.00-18.30 va avea loc un concert inaugural, după care, de la ora 19.00 până la ora 20.00, va fi un program artistic organizat de Centrul Cultural Bucovina.

Programul vizitării centrului muzeal este următorul: în intervalul 10.00-14:00 și 15.00-23.59 se poate vizita Sala Boltită de la demisolul Palatului, cu ultima intrare la ora 23.30. De la ora 19.00 până la ora 23.59 vizitatorii au acces în întreg centrul muzeal, cu ultima intrare la ora 23.30. Arhiepiscopia face apel la vizitatori să respecte orarul de vizitare și subliniază că, pe tot parcursul ceremoniei, vizitarea de către publicul larg se va face doar la demisolul clădirii, în Sala Boltită, unde sunt amenajate expoziții. Ceremonia poate fi urmărită pe un ecran montat pe strada Republicii. Ansamblul muzeal este complet deschis pentru public de la ora 19.00 până la ora 23.59. Pentru evitarea aglomerației accesul în interiorul clădirii se va face în grupuri compacte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” se inaugurează astăzi și va putea fi vizitat zilnic, până pe 5 decembrie.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” se inaugurează astăzi și va putea fi vizitat zilnic, până pe 5 decembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei