Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 280 (8504)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Bucovina – Gând și culoare”, expoziție de pictură la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria evenimentelor culturale organizate de Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, dedicate Zilei Bucovinei, a început cu vernisajul Expoziției de pictură „Bucovina – Gând și culoare”.

Evenimentul a fost realizat sub egida instituţiei gazdă - TMMVS, a Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR) şi a Asociaţiei Artă şi Umanitate (AAU), iar curatorul expoziției este cunoscuta artistă vizuală Lucia Pușcașu. În cadrul expoziției pot fi admirate creațiile a cinci artiști plastici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Oana Ruxandra Hrișcă, Viorica Ana Moruz, Pușa Pîslaru, Lucia Pușcașu și Camelia Sadovei.

„Acest eveniment este organizat cu prilejul Zilei Bucovinei și ne bucurăm că la Teatru au loc evenimente frumoase, care demonstrează că viața culturală a Sucevei este intensă, iar aici fac casă bună atât teatrul, pictura, poezia și muzica. Astăzi avem o expoziție organizată de <bucovinence de poveste> – spun asta pentru că evenimentul se înlănțuie cu cel ulterior – lansarea cărții cu acest titlu”, a fost introducerea făcută de managerul instituției culturale, Angela Zarojanu.

 

Prezentarea lucrărilor din expoziție și a autoarelor acestora a fost făcută de inițiatorul evenimentului - artistă vizuală Lucia Pușcașu.

„Vă propunem o expoziție inspirată din frumusețile Bucovinei, din tradițiile și arhitectura zonei”, a spus Lucia Pușcașu, care este pictor și tapiser, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, cupeste 150 de participări la expoziții județene de grup, saloane și concursuri naționale, trienale și bienale.

„Purtăm rădăcinile în noi – fântâna, cuptorul, vatra, gardurile, peisajele cu căpițe -  totul îmi aduce aminte de zona din care provin, Bucovina, sper să transmită mai departe aceleași emoții pe care le-am avut când le-am făcut. În același timp, îmi aduc aminte de tatăl meu, Mircea Hrișcă, care întotdeauna s-a considerat bucovinean get-beget și acum ar fi împlinit 85 de ani”, a spus Oana Ruxandra Hrișcă.

„Dacă ați trecut prin Humor, ați văzut agățate prin copaci, bătute în cuie, traistele tradiționale, pe lângă care nu am putut trece fără să le pictez. Au rezultat două lucrări, din care una se numește <Doar 50 de lei> - pentru că, surprinzător, ce e frumos și tradițional se vinde cu doar 50 de lei”, a explicat Viorica Ana Moruz.

La final au fost prezentate și lucrările artistului Lucia Pușcașu - „Casa străbunicii” în care au trăit, au muncit, au procreat generații, „Raza de lumină”, cu cele patru elemente ale vieții, dar și „Case din Bucovina”, toate tablourile sale fiind considerate „dialoguri între lumină și culoare”.

Toate lucrările expoziției „Bucovina – Gând și culoare” pot fi admirate la etajul TMMVS, în spațiul expozițional, inclusiv luna viitoare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bucovina – Gând și culoare”, expoziție de pictură la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Bucovina – Gând și culoare”, expoziție de pictură la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei