Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 258 (8482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

DSP nu a putut depista cauza îmbolnăvirii unui grup de 20 de francezi veniți în schimb de experiență la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cauza îmbolnăvirii a 19 elevi și a unui profesor francezi, veniți în data de 15 octombrie a.c., într-un schimb de experiență la Suceava, nu a putut fi stabilită de Direcția de Sănătate Publică. Instituția a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în conformitate cu criteriile epidemiologice din metodologia de supraveghere a focarelor de toxiinfecție alimentară, elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică, în cazul episodului de îmbolnăvire a grupului de francezi nu se poate vorbi despre „un focar confirmat de toxiinfecție alimentară”, deoarece „nu s-a depistat cauza îmbolnăvirii nici în produsele alimentare recoltate, nici în probele biologice ale pacienților”.

Directorul DSP Suceava, Daniela Odeh, a declarat că rezultatul probelor trimise la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași a ieșit negativ pentru prezența anticorpilor împotriva enterovirusurilor, iar analiza probelelor de apă și alimente prelevate de la cele trei restaurante în care a mâncat grupul de elevi francezi, efectuată în laboratorul DSP, a arătat de asemenea că acestea au fost conforme.

„Cauzele probabile ale acestui episod de îmbolnăvire ar fi putut fi reprezentate de păstrarea în condiții improprii a produselor alimentare achiziționate, cât și de unele deficiențe în ceea ce privește respectarea regulilor de igienă personală de către personalul implicat în manipularea alimentelor (spălarea și dezinfecția corectă a mâinilor). Pacienții acestui grup, prezentați în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean <Sf. Ioan cel Nou> Suceava, au fost consultați, investigați și tratați cu profesionalism, astfel încât starea lor clinică s-a ameliorat rapid, evoluția lor medicală fiind favorabilă”, a afirmat Daniela Odeh.

Reamintim că dintr-un un grup format din 24 de persoane, 22 de elevi și două cadre didactice, de la Colegiul „Sainte Anne” din Loireauxence, care a venit în seara de 15 octombrie a.c. la Suceava într-un schimb de experiență, 20 de persoane au ajuns la spital, 3 zile mai târziu, cu simptome de toxiinfecție alimentară. Elevii și profesorii au venit la Suceava în cadrul unei mobilități Erasmus, la invitația Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, însă acolo au petrecut o singură zi, luni, 16 octombrie a.c..

Marți seara și miercuri francezii au mâncat în trei locații diferite, două restaurante din Suceava și unul din Sf. Ilie, iar miercuri seara 19 elevi și un profesor au ajuns la spital cu simptome de greaţă, vărsături, dureri abdominale şi frisoane. Trei dintre copii, cu vârste de 13 și 14 ani, și un adult în vârstă de 48 de ani au fost internați în secția Boli infecțioase până vineri, când au fost externați în stare bună de sănătate.  Tot programul în județul Suceava, precum și alegerea hotelului și a restaurantelor pentru masă au fost stabilite de francezi, fără nici o implicare a părții române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP nu a putut depista cauza îmbolnăvirii unui grup de 20 de francezi veniți în schimb de experiență la Suceava.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
DSP nu a putut depista cauza îmbolnăvirii unui grup de 20 de francezi veniți în schimb de experiență la Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei