Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 258 (8482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Un veac de foșnit hârtia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe lângă evenimentele din sport, oricum s-ar numi el în momentul ăsta, fotbal (că e cupa României) sau tenis (că e Mastersul de la Paris și Turneul Campioanelor), altceva ne-a lovit cu leuca în cap. Dar tot legat indisolubil de sport: Gazeta Sporturilor. Știu că ziarul de hârtie a devenit desuet și în curând se va găsi pe la bibliotecă  (cine l-o căuta și acolo...), dar ceea ce s-a întâmplat la Gazetă întrece orice imaginație. Nu numai cititorii, ci ziariștii înșiși au aflat că ziarul își va înceta apariția pe print chiar în ziua în care acesta, de niciunde, și-o înceta! Așa a catadicsit conducerea Ringier să cinstească un brand aproape centenar pentru care a plătit ca să-l aibă. Anul apariției cotidinanului sportiv Gazeta Sporturilor a fost 1924, deci la anul s-ar fi săvârșit veacul. Un veac de foșnit hârtia pentru a afla de Conte Verde, de Venus, de Carmen (ce nume, domnule!), de trapurile de la hipodrom. Ce pot simți elvețienii despre asta? Ce știe bulgarul ăla cu jumătate din acțiuni, ce știu iugoslavii ăia împrăștiați prin posturi de conducere? În vremea din urmă nu eram un cititor fervent de Gazetă, nici măcar pe internet, de prea mult Becali și destule alte cusururi evidente, însă mi-aș fi făcut abonament numai ca să apuc celebrarea celor 100 de ani, cu bucata mai mică, dar însemnată, care a fost viața mea citind acest ziar. Chiar, o asemenea mișcare dinspre cititori, de abonare pe jumătate de an, ar convinge Ringierul că trebuie să arate respectul cuvenit pentru o asemenea tradiție? Sper că se va întâmpla ceva, altfel înseamnă că oricine poate cumpăra un brand doar ca să-l închidă. Sau să-l redenumească X, știți ce zic? Da, mă refer la ce a făcut Elon Musk cu Twitter. Și mai e ceva, mulți ziariști își vor pierde locul de muncă, adică exact ăla pe care au vrut să și-l protejeze când le-a fost dat afară redactorul-șef și nu s-au solidarizat cu el decât pe hârtie. Uite că acum nu-i mai ajută nici hârtia. Angajatorul a lovit o dată, ca să-și arate mușchii, apoi încă o dată, letal. Ringier vrea acum să facă rahatul praf în online, cu rețeta cunoscută, fake, clickbait, pariuri la orice pas. Nu cred că mai am de ce intra pe site-ul ăla. Boicot?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un veac de foșnit hârtia.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Un veac de foșnit hârtia5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei