NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
luni, 2 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 231 (8455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6576 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premiere

Câștigătorii ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediția a 43-a a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”, care a început în data de 28 septembrie, la Gura Humorului, s-a încheiat sâmbătă, 30 septembrie. La cele patru secțiuni competiționale (film documentar, film studențesc, film turistic și digiporamă) și una necompetițională (proiecții speciale în prezența regizorilor, actorilor, criticilor etc.) au fost înscrise peste 2.200 de filme, din 112 țări; 32 de filme au intrat în competiția oficială.

La secțiunea „Film documentar”, premiul pentru cel mai bun film a fost câștigat de „A Medic”, regia Alizhan Nasirov, Kârgâzstan; pentru cea mai bună regie a unui film documentar premiul a fost primit de regizorul Ural Mahiyanov, pentru „Silently Fell the Snow”, Rusia; premiul pentru cea mai bună imagine a unui film documentar l-a câștigat  Nayra Sanz Fuentes, pentru „Flying Fish”, regia Nayra Sanz Fuentes, Spania.

Premiul special al juriului a fost oferit pentru filmul documentar „Pipás”, regia Lili Tóth, Ungaria, iar Premiul special oferit de Cinelab a fost acordat pentru filmul „Toate neamurile”, regia Alexandra Diaconu, România.

La secțiunea Film studențesc, premiul pentru cel mai bun film a fost acordat pentru „Blocat în propriul film”, regia Alexandru Oiță, UNATC București; premiul pentru cea mai bună regie l-a câștigat Márton Nagy, pentru „Hanna & Flóra”, Universitatea Sapientia Cluj-Napoca; pentru cea mai bună imagine a unui film studențesc - Alin Ciuchi, pentru „Eu și sora mea”, regia Theodor Ioniță, UNATC București.

Premiul pentru cel mai bun film turistic a fost acordat de juriu filmului „Yaxche’oob”, regia Pablo Cruz Villalba, Mexic, iar cel pentru cea mai bună digiporamă, filmului „Doors N.O.U.”, regia Cristian Păsat, Moldova.

Menționăm că la ediția din acest an s-au celebrat și 100 de ani de la nașterea regizorului Ion Popescu Gopo, prilej cu care publicul a putut participa la o serie de evenimente legate de Gopo, precum lansări de carte, proiecții de filme pentru copii și publicul larg, ateliere de benzi animate pentru copii etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câștigătorii ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câștigătorii ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film, Diaporamă și Fotografie „Toamnă la Voroneț”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei