Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 231 (8455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tânăr arestat pentru 10 infracțiuni: 4 de furt și 6 de conducere fără permis

Luni, 2 Octombrie 2023 (17:14:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Rădăuți a dispus arestarea preventivă a unui tânăr care are în jur de 23 de ani, dar care din păcate este deja o veche cunoștință a polițiștilor judiciariști, având o mulțime de fapte de furt la activ, o parte comise încă de când era minor.

Judecătorii au constatat că Petre Popescu, aflat în stare de recidivă post-executorie, ar mai fi comis patru fapte de furt calificat și șase de conducere a unui vehicul fără permis.  

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au venit cu detalii legate de activitatea infracțională a inculpatului Petre Popescu. Acesta este acuzat de furturi cu prejudicii importante.

Printre altele, acesta este acuzat că, în luna iulie a acestui an, a pătruns prin efracție în spațiul aflat la parterul unui bloc din municipiul Rădăuți, unde o persoană juridică avea depozitate mai multe bunuri, și din interior a sustras 6 role de țeavă pardoseală, 10 distribuitoare, o drujbă pentru tăiat beton și o drujbă pentru tăiat lemn.

În alt caz, tot în iulie, prin folosirea unei chei potrivite, autorul ar fi pătruns într-o încăpere situată la parterului unui imobil din șantierul organizat de o societate comercială, de unde au sustras patru centrale termice marca MOTAN MK DENS, valoarea totală a prejudiciului fiind de 11.200 lei.

În alt caz, în luna august, persoane neidentificate inițial au sustras de pe șantierul în lucru al unui hotel din Rădăuți mai multe scule aparținând unei persoane vătămate, respectiv trei lasere marca Bosch, un laser marca Leica, două picamere cu acumulatori marca Bosch și trei bormașini cu acumulatori marca Parkside, bunuri în valoare totală aproximativă de 1500 euro.

Foarte recent, la începutul lunii septembrie, același Petre Popescu a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni de furt calificat. Această sentință nu este încă definitivă.

 

·       Tânăr, dar cu foarte multe fapte penale în spate

 

Petre Popescu a făcut parte dintr-o grupare de hoți acuzată de foarte multe furturi comise în zona Rădăuți.

Gruparea era bine organizată şi lucra după un scenariu bine stabilit. În general, hoții acţionau la casele unde proprietarii lipseau, dar au fost şi excepţii.

De exemplu, în 2018 a fost vizată și locuinţa primarului din Satu Mare, Ştefan Cramarciuc. Hoţii au intrat în casa primarului, fără a şti că acesta şi soţia sa erau în interior.

După ce au luat 100 de euro şi aproximativ 400 de lei din portofelul primarului şi din geanta soţiei, cheia de la un Opel Corsa, precum şi un spray paralizant, hoţii au intrat într-o cameră în care dormea femeia. Hoții au fugit când au dat peste femeia care a început să strige după ajutor.

Cazul primarului din Satu Mare este unul care s-a finalizat fără violenţe, dar nu de fiecare dată s-a întâmplat la fel.

Au fost și situații în care hoții s-au folosit de violență pentru a-și asigura scăparea din locuințele în care au intrat la furat și au dat peste proprietari ori peste un martor.
Hoții se deplasau cu o mașină, iar de cele mai multe ori ”șofer” a fost Petre Popescu care, o arată faptele mai recente, și-a păstrat acest obicei.

Tânărul nu a fost niciodată posesor de permis de conducere, dar doar recent a adunat 6 dosare penale pentru conducere fără permis.

Pe când era minor, același inculpat a fost pus sub acuzare și pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violenţe, violare de domiciliu, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu numere false de înmatriculare și conducere fără permis. Acesta a furat și mașini, pe care evident că le-a și condus, înainte de a le abandona.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr arestat pentru 10 infracțiuni: 4 de furt și 6 de conducere fără permis.
 Vizualizări articol: 3522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânăr arestat pentru 10 infracțiuni: 4 de furt și 6 de conducere fără permis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei