Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 231 (8455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a CN ,,Ștefan cel Mare” a impresionat juriul unei competiții din Perugia, la care au participat 25 de coruri din toată lumea

Luni, 2 Octombrie 2023 (11:05:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național ,,Ștefan cel Mare” din Suceava a participat, în perioada 25 septembrie - 1 octombrie 2023, la 4th VOICES FOR PEACE, în Perugia/Assisi, Italia, o competiție internațională de muzică corală, organizată de INTERKULTUR, cea mai cunoscută și apreciată organizație din acest domeniu.

Și de această dată, sucevencele au impresionat juriul și au primit aprecieri binemeritate, obținând două medalii de argint. Cunoscută pentru performanțele deosebite obținute de-a lungul anilor, Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” face parte din topul celor mai bune ansambluri corale pe voci egale din Suceava. Mai mult, specialiștii susțin că sucevenii sunt printre cei mai buni din regiunea Moldovei.

Corala, dirijată de preot profesor Lucian Tablan-Popescu, a fost însoțită, în Italia, de inspector școlar pentru arte, prof. Loredana Mihaela Ceică, din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Printre cele 45 de persoane care s-au deplasat se numără talentatele eleve ştefaniste - membre ale coralei, alături de pr. prof. dirijor Lucian Tablan-Popescu, prof. Valentina-Maria Tablan-Popescu, ing. Dan Ceică și prof. Ioana Camară. Acompaniamentul la pian a fost asigurat de Medeea Bichir, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare" Suceava. Din punct de vedere organizatoric, un merit deosebit îl are Nicoleta Florescu, din clasa a XII-a, elevă a colegiului sucevean.

 

·        Coruri din întreaga lume

Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a impresionat juriul internațional de la competiția din Perugia cu un repertoriu bogat, care însumează opt melodii, după cum a stipulat regulamentul concursului la cele două categorii la care s-a înscris, și anume: G2 - Youth Choirs of Equal Voices, la care a interpretat Adiemus – compozitor Karl Jenkins, un amestec deosebit de melodii africane-tribale și celtice; Bohemian Rhapsody, în aranjamentul lui Mark Brymer, melodie de mare complexitate, având o clară structură a unei mini-opere. „Pășind pe plaiuri încărcate de cultură și lirism, coriștii păstrează aceeași notă și se îndreptă către marele compozitor Tudor Jarda cu al lui magic colind <Mă luai, luai>. Recitatul sucevenilor din concurs, la această categorie, s-a încheiat cu <Sârba-n căruță>, compozitor Gheorghe Danga. La categoria Folclor, tinerele coriste au interpretat <Fata ardeleană> - compozitor Achim Stoia; <Răsunetul Ardealului> - compozitor Ion Vidu, solist Valentina Tablan-Popescu; <Brâul amestecat> - Pretorian Vlaiculescu şi <Iac-aşa> - Simeon Nicolescu”, ne-a spus prof. Loredana Mihaela Ceică. 

În cadrul concursului, au participat coruri din întreaga lume: Austria, Bulgaria, Estonia, Spania, Italia, Ungaria, Letonia, Malta, Norvegia, Portugalia, Polonia, Indonezia, Slovacia, Slovenia, Venezuela etc. Au fost, în total, 25 de coruri în competiție. În perioada desfășurării Concursului-Festival, Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național ,,Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la Concertul Prieteniei, alături de Young Voices din Slovacia, dir. Zuzana Dirbáková, și Collegium Vocale Kapfenberg din Austria, dir. Beate Formanek, concert desfășurat în la Chiesa di Santa Maria Maggiore, Assisi, şi a concurat la categoria Youth Choirs of Equal Voices și la categoria Folklore, în Aula Magna a Universității din Perugia.

În Anul Omagial ,,Ciprian Porumbescu", corala care îi poartă numele a interpretat „Tatăl Nostru” în varianta marelui compozitor, solişti: Valentina Tablan-Popescu și Ioana Camară. Repertoriul a cuprins, de asemenea, ”Doina” - aranjament pr. prof. Lucian Tablan-Popescu, solist: Valentina Tablan-Popescu și ”Mă luai, luai” - Tudor Jarda. 

„Deosebite mulțumiri acordăm domnului primar Ion Lungu și Consiliului Local Suceava, pentru sprijinul acordat prin asocierea în acest proiect. Mulțumim sponsorilor noștri: Egger, Darex, Souvlaki Yanaki, With love Ema, JIC, Danilevici, Lapterra, Ryva Coffee, Elias Cafe, Restaurant Casa Negru, La Basil, Aurica Cîmpan - Măzănăeşti, Coffee Bookshop LOGOS”, au mai completat membrii delegației sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a CN ,,Ștefan cel Mare” a impresionat juriul unei competiții din Perugia, la care au participat 25 de coruri din toată lumea.
 Vizualizări articol: 3854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corala de fete ,,Ciprian Porumbescu” a CN ,,Ștefan cel Mare” a impresionat juriul unei competiții din Perugia, la care au participat 25 de coruri din toată lumea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei