Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 231 (8455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Foișorul bunicilor cu dor”, de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, va fi inaugurat astăzi

Luni, 2 Octombrie 2023 (09:04:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Foișorul bunicilor cu dor”, de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, va fi inaugurat astăzi, 2 octombrie 2023, la ora 15:00. Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va binecuvânta „Foișorul pentru bunicii cu dor”. Construit prin proiectul omonim, coordonat de Societatea Femeilor Ortodoxe ”Maria de Mangop”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, alături de oameni inimoși, enoriași din Parohia „Sf. Ierarh Nicolae” Ciumârna (pr. paroh. Dan Ceredeev), inaugurarea „Foișorului” pentru bunici va fi o bucurie, oferindu-le acestora momente emoționante.

„Cu ajutorul Bunului, pentru ruga Maicii, inițiativa noastră a prins contur: un foișor pentru bunicii cu dor de la Solca. Vă suntem recunoscători pentru sprijinul și ajutorul cu care ne-ați susținut în această lucrare. Vă mulțumim tuturor pentru contribuția voastră - materială, în mână de lucru ori în bani - iar jertfa și dragostea voastre, ne rugăm, să fie bine primite și înmulțit răsplătite de Domnul. A fost o muncă și o investiție de echipă: lemn pentru construcție, prelucrarea acestuia și asamblarea foișorului, acoperirea acestuia - întâi cu astereală și apoi cu tablă, pavarea cu gresie, vopsirea și finisarea întregului ansamblu. Acum mai avem un singur pas pentru a ne bucura deplin de rodul ostenelilor noastre: sfințirea foișorului și rugăciuni de binecuvântare a bunicilor cu dor din Căminul de la Solca săvârșite de către PS Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Așadar, cu bucurie vă invităm să fiți alături de noi, de bunici și de toți cei ce cu dragoste și jertfelnice v-ați ostenit. Cu repetate mulțumiri, cu drag vă așteptăm să fim iară și iară bucurie bunicilor cu dor”, a transmis pr. Dan Ceredeev.

 

·        Mici daruri pentru „bunici”

Sunt așteptați, astăzi, la Solca, oameni de peste tot, oameni implicați în construirea acestui foișor, oameni care au sprijinit acest proiect și pe „bunicii” de la Solca, dar și copii de la mai multe școli din județ, care doresc să ofere un dar, o floare bătrânilor de la Solca, și care vor să aducă zâmbete pe fața bunicilor, măcar pentru câteva clipe.

Inițiativa de a construi un astfel de loc pentru bunicii de la Solca îi aparține prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie, care a adunat în jurul ei câțiva oameni care înțeleg situația în care se află bunicii de la Solca (de multe ori neajutorați, bolnavi, triști etc.), oameni care și-au propus să le aducă o mică bucurie, punând umărul la construirea unui loc de recreere pentru bunici. Un foișor al lor, chiar în curtea căminului în care-și numără zilele acestor ani, este o binecuvântare pentru ei, dar nu a fost chiar simplu de construit.

„Sărbătoarea bunicilor va fi încununată de binecuvântarea fiecăruia dintre ei de către Părintele Episcop-Vicar, care le-a pregătit, am aflat, alte daruri. E binevenit oricine alege să mângâie un bunic rătăcit de cei dragi ai lui și-și dorește să fie o mână de bine. Și-i bucurie și pentru ei și, știm noi că și-n Cer, și cel mai mărunt dar. Dar oferit ca semn de grijă și de drag, și nu din milă. Un dar mărunt, dar pregătit ca pentru un suflet drag, căruia vrei să-i faci o nesperată bucurie; o floare, o jachetă sau un pled, pentru că-i iarna pe-aproape; o pernă nouă sau o pijama; o pereche de șosete sau una de papuci călduroși și ușor de purtat de-a lungul și de-a latul camerei devenite cămin; o carte, o ciocolată, o ceașcă de ceai sau de cafea aburind, o cutioară dichisită cu fursecuri, pișcoturi sau prăjituri. Ba, și mult mai bine și mai mult. E toamnă și cămările de peste tot s-ar vrea încărcate. Și cele de la căminele de bătrâni visează așijderea. Compot, dulceață, zacuscă ușoară, salate din cele mai gustoase și murături, conserve, zarzavaturi, fructe, legume… Ca-n orice casă de om, e nevoie de toate. Mai ales când, zi de zi, masa-n cămin înseamnă în trei rânduri câte peste 70 de porții. Alege să fii mângâiere!”, a completat prof. Daniela Ceredeev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Foișorul bunicilor cu dor”, de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, va fi inaugurat astăzi.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Foișorul bunicilor cu dor”, de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca, va fi inaugurat astăzi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei