luni, 2 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 231 (8455)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Inedit

Bibliotecă pentru copii, înființată în biserica din Cumpărătura, cu cărți exclusiv din donații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bibliotecă pentru copii a fost înființată în Biserica „Naşterea Maicii Domnului” şi „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din Cumpărătura, prin străduința învățătoarei Angela Brahariu, a soțului ei, preotul Mihai Brahariu, a unui tânăr din județul Brașov, Florin Bucuțea, fondator al mai multor biblioteci rurale, și grație donatorilor de cărți. Inițiat în luna septembrie a anului trecut, proiectul ,,Donează o carte, un elev să aibă parte!” a pornit cu volumele donate de profesorul pensionar Faur, din Brașov. „Soția domnului Faur a fost profesor și ultima sa dorință a fost ca aceste cărți să își găsească un loc unde să poată fi citite. Tot în Brașov am primit multe volume valoroase, foarte multe noi și pentru copii, de la o altă doamnă inimoasă”, a povestit învățătoarea Brahariu. După primele cărți a plecat la Brașov cu mașina personală și o remorcă închiriată, iar în primăvara acestui an profesorul Faur a venit la Cumpărătura și a adus cărțile care n-au încăput în primul transport.  

„Apoi am plecat spre Dăișoara, locul natal al lui Florin [n.r. Bucuțea], unde a luat naștere prima bibliotecă rurală. Aici ne așteptau și mai multe cărți ce își căutau o casă. Promovarea proiectului nostru a dus la colectarea câtorva mii de volume din întreaga țară, din București, Hunedoara, Brașov, Iași etc., redirecționate către noi de Florin Bucuțea. Foarte mulți oameni de bine din județul nostru și-au donat cărțile, dorindu-și ca acestea să fie salvate și să ajungă într-un loc unde pot fi citite. Printre donatori au fost și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava, elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială nr.10 din Suceava, care au vrut să viziteze școala noastră și să doneze cărțile copiilor în mod direct”, a spus învățătoarea.

Cărțile au fost depozitate „temporar” în biserica din sat și tot acolo a fost amenajată și biblioteca. Părintele Mihai nu numai că a făcut nenumărate drumuri ca să aducă la Cumpărătura cărțile donate, dar a renunțat și la biroul pe care îl avea în incinta bisericii pentru ca acesta să fie transformat în bibliotecă pentru copii. Consiliul Local al comunei Bosanci a achiziționat mobilierul necesar, conducerea școlii din Bosanci a susținut de asemenea proiectul și cu ajutorul lui Florin Bucuțea, „inima și motorul acestui proiect”, cum l-a numit Angela Brahariu, biroul de la etajul bisericii a devenit o bibliotecă unde săptămânal se organizează ore de lectură și activități pentru copii. „Mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în acest proiect, tuturor donatorilor de cărți și de computere, pe care le vom folosi în activitățile noastre. S-au închegat legături de suflet cu foarte mulți dintre donatori, am aflat povești de viață minunate, fiecare carte aducând cu ea o parte din viața și sufletul donatorului. Pot afirma că biblioteca rurală Cumpărătura este un pilon al educației, culturii și coeziunii sociale în comunitatea noastră”, a mai spus învățătoarea Angela Brahariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bibliotecă pentru copii, înființată în biserica din Cumpărătura, cu cărți exclusiv din donații.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bibliotecă pentru copii, înființată în biserica din Cumpărătura, cu cărți exclusiv din donații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei